Toepassingen

Kilometerregistratie

Kilometerregistratie is voor veel bedrijven erg tijdrovend. Zorg er maar eens voor dat elke werknemer iedere rit juist registreert. Van waar tot waar is er gereden? Hoeveel kilometer was dat? En wat is de kilometerstand voor én nadertijd? Dit ingevulde papiertje moet vervolgen s weer bij de administratie terechtkomen. Het risico dat er fouten worden gemaakt is hierbij vrij groot. Linqo biedt de oplossing om de kilometerregistratie te automatiseren, op deze manier is dit voor iedereen eenvoudig bij te houden. Linqo verbindt personen, voertuigen, materieel en goederen door het verzamelen en analyseren van real-time data. Op deze pagina leest u meer over alle gemakken van Linqo.

Waarom kilometerregistratie?

Kilometers registreert u om bijtelling te voorkomen, maar ook om uw medewerkers zakelijk gereden kilometers in hun privé auto te laten declareren. Uiteraard schept kilometerregistratie ook overzicht in hoeveel kilometers er gereden worden, waardoor u tevens het brandstofverbruik en de brandstofkosten in kaart kunt brengen. Hierdoor kunt u tijdig schakelen op onderhoud van het voertuig. Kilometerregistratie is dus niet alleen ter administratie en verantwoording naar de Belastingdienst. Het brengt heel veel zaken aan het licht rondom uw bedrijf. Helemaal met de Linqo app, waar we de data verzamelen en voor u in één overzicht zetten. Hierdoor maken wij het voor u gemakkelijk én overzichtelijk!

Is kilometerregistratie verplicht?

Ja, als bedrijfswagens alleen zakelijk worden gebruikt, dan is het verplicht om een kilometerregistratie bij te houden. U hoeft dan geen bijtelling te betalen, maar u moet wel aan de Belastingdienst kunnen verantwoorden dat de gereden kilometers voor zakelijke doeleinden zijn. De Belastingdienst stelt eisen aan de kilometerregistratie, die moet namelijk ten minste het volgende bevatten:

  • Gegevens van de auto: merk, type en kenteken
  • De periode van gebruik
  • Datum van de rit en adresgegevens van vertrek- en aankomstlocatie
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • De route, mocht deze niet het meest logische zijn
  • Was de rit privé of zakelijk?

Het is belangrijk dat uw kilometerregistratie aan bovenstaande eisen voldoet. Mocht er iets niet kloppen kan dit u een fikse boete opleveren.

Hoe houd u kilometerregistratie bij?

Kilometers kunt u op verschillende manieren bijhouden. U kunt ervoor kiezen om een boekje in de auto te leggen en deze door medewerkers per rit in te laten vullen. Ze moeten er dan wel aan denken als ze de auto in stappen en als ze op locatie zijn. Dat is misschien haalbaar als er een auto op de zaak staat, die misschien een à twee keer per dag gebruikt wordt. Wanneer u een bouwbedrijf, installatiebedrijf, bezorgdienst, schoonmaakbedrijf of transportbedrijf heeft, is dat geen optie. Excel is ook een mogelijkheid om overzichtelijk en digitaal de kilometers bij te houden per auto. Helemaal als het in de Cloud toegankelijk is voor meerdere medewerkers. Wanneer u de beste en meest efficiënte manier van kilometerregistratie wilt realiseren, dan kunt u het beste gebruik maken van een GPS tracker met app.. De Linqo app brengt gegevens over parkeren, tanken, navigeren en over rijgedrag in beeld. De app is volledig af te stemmen op uw wensen, dankzij flexibele oplossingen, zoals een geavanceerd fleet management systeem..

Waar is kilometerregistratie nog meer belangrijk voor?

Kilometerregistratie is zeer belangrijk voor de fiscus. Voor de Belastingdienst moet u bijhouden hoeveel zakelijke en privékilometers er gereden zijn en moet u kunnen laten zien waarheen en voor welke doeleinden. Kilometerregistratie van Linqo maakt echter nog veel meer zaken inzichtelijk. Linqo verzamelt allerlei real-time data, analyseert die en biedt vervolgens totaaloplossingen voor uw bedrijf. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de onderstaande zaken:

Routeplanning

Heeft u het aantal kilometers in beeld dat er per dag gereden kan worden? Dan kunt u daar rekening mee houden in de routeplanning. Deel deze zo efficiënt mogelijk in, en blijf uzelf verbeteren. Dat scheelt u zowel tijd als brandstof!

Taakverdeling

Welke kilometers kunnen er gereden worden in één werkdag? Dat kan afhankelijk zijn van de taken die uw werknemer moet oppakken. Denk hierbij aan laadactiviteiten, maar ook de navigatie speelt hierbij een belangrijke rol. U kunt naar het aantal kilometers een taakverdeling maken en de meest efficiënte route in kaart brengen, maar u heeft ook snel in beeld of er Extra voertuigen nodig zijn in het geval van een onverwachte situaties.

Werk- en rusttijden

Hoeveel kilometers kunnen er in één werkdag gereden worden, inclusief rusttijden? Met de app van Linqo wordt inzichtelijk gemaakt welke ritten zakelijk en welke privé zijn, maar ook wat de rijtijden zijn en hoeveel stilstand er is. Zo kunt u rekening houden met routeplanning en taakverdelingen.

Brandstofcontrole

Heeft u na een tijdje een trend in kilometerregistratie? Of verschilt het heel erg per dag of per week hoeveel kilometers er gereden worden en dus hoeveel brandstof er gebruikt wordt? Om te kunnen besparen op brandstofkosten, moet er in beeld zijn wat er op de weg gebeurt, hoeveel kilometers er gereden worden en welke handelingen het meeste brandstof kosten. Zo kunt u schakelen op duurzaamheid en rijgedrag.

Alles in één toegankelijk overzicht met de Linqo app

Kilometerregistratie, routeplanning, taakverdeling, het inzichtelijk maken van werk- en rusttijden en brandstofcontrole uitvoeren. Dit zijn nog maar een paar mogelijkheden die u heeft met de Linqo app. De Linqo app brengt alles samen in één app, die u vanaf uw mobiel, laptop, tablet en werkplek kunt inzien en bedienen. De app is ingericht naar uw wensen. Dus heeft u een installatiebedrijf, bezorgt u pakketten, of vervoert u goederen of machines? Linqo ontzorgt u met het verzamelen en analyseren van data, zodat u snel kunt schakelen, goed en tijdig kunt sturen en de juiste beslissingen kunt nemen. Met Linqo kunt u uw bedrijfsprocessen nog efficiënter indelen. Gaat u de uitdaging aan met behulp van Linqo?

Vraag vrijblijvend een demo kilometerregistratie aan

Bent u benieuwd of Linqo ook iets voor uw organisatie kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een demo aan of neem contact met ons op voor al uw vragen. Middels de demo kunt u het gemak van Linqo ervaren. U heeft dan gelijk een beeld van hoe wij u kunnen helpen met het verzamelen van data om op basis daarvan de juiste beslissingen te nemen. Nieuwsgierig? Wacht dan niet langer. We zijn te bereiken via de site, via de chat, mail naar info@linqo.io of bel +31 (0) 30 303 66 88. We staan u graag te woord.

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content