Toepassingen

Kilometerregistratie

Kilometerregistratie is voor veel bedrijven een heel gedoe. Want zie maar eens iedereen van het personeel elke rit weer een papiertje in te vullen met van waar tot waar er gereden is, hoeveel kilometer dat was en wat de kilometerstand voorde tijd en nadertijd was. En dat papiertje moet dan weer bij de administratie terecht komen. In deze beschrijving komen al enkele foutkansen naar voren. Met een goede tool, de juiste software en een gemakkelijke app is kilometerregistratie ineens een eitje. Linqo verbindt mensen, voertuigen, materieel en goederen door het verzamelen en analyseren van real-time data. Lees verder voor alle gemakken van Linqo

Waarom kilometerregistratie?

Kilometers registreer je om bijtelling te voorkomen, maar ook om medewerkers zakelijk gereden kilometers in hun privé auto te laten declareren. En uiteraard om overzicht te bewaren hoeveel kilometers er gereden worden, waardoor je ook brandstofverbruik en de kosten ervan in kaart kunt brengen, net als het tijdig schakelen op onderhoud van het voertuig. Kilometerregistratie is dus niet alleen ter administratie en verantwoording naar de Belastingdienst, het brengt heel veel zaken aan het licht rondom jouw bedrijf. Helemaal met de Linqo app, waar we data verzamelen en het voor jou in één overzicht zetten.

Is het verplicht?

Ja, als jij hebt aangegeven dat je als bedrijf een voertuig op de zaak hebt, dan is het verplicht om kilometerregistratie bij te houden. U hoeft dan geen bijtelling te betalen, maar u moet wel aan de Belastingdienst kunnen verantwoorden wat de gereden kilometers zijn en waarvoor. De Belastingdienst stelt eisen aan de kilometerregistratie, die moet ten minste het volgende bevatten:

  • Gegevens van de auto: merk, type en kenteken
  • De periode van gebruik
  • Datum van de rit en adresgegevens van vertrek- en aankomstlocatie
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • De route, mocht deze niet het meest logische zijn
  • Was de rit privé of zakelijk?

Mocht er iets niet kloppen, dan kan dat een fikse boete opleveren.

Hoe houd je kilometerregistratie bij?

Kilometers kun je op verschillende manieren bijhouden. Zo kun je er voor kiezen om een boekje in de auto te leggen en deze door medewerkers per rit in te laten vullen. Ze moeten er dan aan denken als ze de auto in stappen en als ze op locatie zijn. Dat is misschien haalbaar als er een auto op de zaak staat, die misschien een à twee keer per dag gebruikt wordt. Maar niet als je een taxibedrijf, bezorgbedrijf of transportbedrijf hebt. Excel is ook een mogelijkheid, om overzichtelijk en digitaal de kilometers bij te houden per auto. Helemaal als het in de Cloud toegankelijk is voor meerdere medewerkers. Maar wil je de beste en meest efficiënte manier van kilometerregistratie, dan kun je het beste gebruik maken van een app. De Linqo app brengt gegevens over parkeren, tanken, navigeren en over rijgedrag in beeld. De app is volledig af te stemmen op jouw wensen, dankzij flexibele oplossingen, zoals een geavanceerd transportprogramma.

Waar is kilometerregistratie nog meer belangrijk voor?

Kilometerregistratie is dus belangrijk voor de fiscus. Voor de Belastingdienst moet je bijhouden hoeveel kilometers er gereden is met het voertuig dat op de zaak staat en ook moet je laten zien waarheen en waarvoor. Maar kilometerregistratie brengt nog veel meer inzichtelijk. Linqo verzamelt allerlei real-time data, analyseert die en biedt vervolgens totaaloplossingen voor jouw bedrijf. Waarvoor is kilometerregistratie nog meer van belang?

Routeplanning

Heb je het aantal kilometers in beeld dat er per dag gereden kan worden door de inzet van je wagenpark? Dan kun je daar rekening mee houden in de routeplanning. Deel deze zo efficiënt mogelijk in, en blijf jezelf verbeteren. Dat scheelt je namelijk mankracht en brandstof!

Taakverdeling

Welke kilometers kunnen er gereden worden in één werkdag? Dat kan afhankelijk zijn van de taken die je werknemer moet oppakken, zoals laadactiviteiten, maar ook navigatie speelt een belangrijke rol. Je kunt naar het aantal kilometers een taakverdeling maken en de meest efficiënte route, maar je hebt ook snel in beeld over vervanging nodig is in onverwachte situaties.

Werk- en rusttijden

Hoeveel kilometers kunnen er in een werkdag gereden worden, inclusief rusttijden? Met de app van linqo wordt inzichtelijk gemaakt welke ritten zakelijk en welke privé zijn, maar ook wat de rijtijden zijn en hoeveel stilstand er is. Zo kun je weer rekening houden met routeplanning en taakverdelingen.

Brandstofcontrole

Heb je na een tijdje een trend in kilometerregistratie? Of verschilt het heel erg per dag of per week hoeveel kilometers gereden worden en dus hoeveel brandstof er gebruikt wordt? Om te kunnen besparen op brandstofkosten, moet er in beeld zijn wat er op de weg gebeurt, hoeveel kilometers er gereden wordt en welke handelingen het meeste brandstof kosten. Zo kun je schakelen op duurzaamheid en rijgedrag.

Alles in één toegankelijk overzicht met de Linqo app

Kilometerregistratie, routeplanning, taakverdeling, het inzichtelijk maken van werk- en rusttijden en brandstofcontrole uitvoeren, dat zijn nog maar een paar aspecten van de Linqo app. De Linqo app brengt alles samen in één app, die je vanaf je mobiel, laptop, tablet en werkplek kunt inzien en bedienen. De app is ingericht naar jouw wensen. Dus heb je een taxibedrijf, bezorg je pakketten, of vervoer je goederen of zet je machines in? Linqo ontzorgt je met het verzamelen en analyseren van data, zodat je snel kunt schakelen, goed en tijdig kunt sturen en de juiste beslissingen kunt maken. Met Linqo kun je je bedrijfsprocessen nog efficiënter indelen. Ga jij de uitdaging aan met behulp van Linqo?

Vraag vrijblijvend een demo aan

Ben je nu benieuwd of Linqo ook iets voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een demo aan of neem contact met ons op voor al je vragen. Middels de demo kun je het gemak van Linqo ervaren. Je hebt dan gelijk een beeld van hoe wij jou kunnen helpen met het verzamelen van data om op basis daarvan de juiste beslissingen te nemen. Nieuwsgierig? Wacht dan niet langer. We zijn te bereiken via de site, via de chat, mail naar info@linqo.io of bel +31 030 303 66 88. We staan je graag te woord.

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content