close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

Veelgestelde vragen

search icon
Hoe verloopt de kilometerregistratie voor zelfstandige ondernemers?

Voor zzp'ers biedt Linqo een kilometerregistratieproces dat zowel efficiënt is als voldoet aan de fiscale verplichtingen. Dit kilometerregistratiesysteem is vooral voordelig voor mensen die minder dan 500 privékilometers per jaar moeten verantwoorden of zakelijke kilometers met een privéauto documenteren, zónder de last van ingewikkelde administratie.

Hoe voert de Belastingdienst controles uit op kilometerregistraties?

Als er een vermoeden van niet-naleving bestaat, kan de Belastingdienst controles op de kilometeradministratie uitvoeren. Denk hierbij aan willekeurige controles op locaties die bekend staan om privégebruik of controles tijdens het weekend. Met behulp van een scantechnologie kan aanwezigheid van bedrijfsvoertuigen op dergelijke locaties worden gedetecteerd en vervolgens worden vergeleken met de kilometerregistratie van het bedrijf . Zo wordt ervoor gezorgd dat aanvullende fiscale voordelen op gepaste wijze worden gedeclareerd.

Welke specifieke details moet een kilometeradministratie bevatten om fiscaal conform te zijn?

Een kilometeradministratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst moet uitgebreide gegevens van het voertuig bevatten, zoals het merk, model en registratienummer. Daarnaast moet ook de periode waarin het voertuig in gebruik is, worden vermeld. Elke rit moet worden gedocumenteerd met de datum, de kilometerstand aan het begin en einde, het vertrek- en aankomstadres, de afgelegde route, het type rit (zakelijk of privé) en eventuele extra privékilometers als de rit voor beide doeleinden werd uitgevoerd.

Hoe lang moet een kilometeradministratie bewaard worden?

De Belastingdienst verplicht een bewaartermijn van zeven jaar voor kilometerregistraties. Deze wettelijk verplichte periode is van groot belang omdat dit het tijdsbestek is waarbinnen de Belastingdienst uw reisgegevens kan bekijken en controleren. Houd daarom uw logboeken zorgvuldig bij om ervoor te zorgen dat u aan de regels voldoet en voorbereid bent op mogelijke controles.

Onder welke omstandigheden is de registratie van kilometers niet verplicht?

Wanneer u geen bijtelling betaalt, is rittenregistratie niet verplicht. Desalniettemin kan het bijhouden van een kilometeradministratie voor interne controle- en managementdoeleinden zinvol zijn.

Is er ook een app voor het bijhouden van kilometers?

Met onze Journey Tracks mobiele app, te downloaden in zowel de App Store als de Google Play Store, biedt Linqo uitkomst. De app is ideaal voor iedereen die veel onderweg is en snel toegang wil hebben tot de reisgegevens, zonder in te hoeven loggen op het centrale platform.

Functioneert het platform van Linqo op Apple apparaten?

Het platform van Linqo is zo ontworpen dat het compatibel is met alle apparaten. Zowel op een computer als op een laptop heeft u via elke standaard webbrowser met internetverbinding eenvoudig toegang tot Linqo's diensten. Zo is uw kilometerregistratie altijd binnen handbereik.

Hoe werkt het bijhouden van ritten met de diensten van Linqo?

Met Linqo is het bijhouden van ritgegevens een fluitje van een cent. Ons gebruiksvriendelijke online platform slaat al uw gegevens veilig op. Om ervoor te zorgen dat uw logboek altijd actueel en direct beschikbaar is, kunt u uw gegevens eenvoudig openen en op elk moment bekijken. Het downloaden of afdrukken van uw logboek is daarom niet noodzakelijk.

Is Linqo’s systeem toepasbaar op de activiteiten van taxibedrijven?

Uiteraard is Linqo's geavanceerde systeem voor kilometerregistratie ook uitermate geschikt voor wagenparken met taxi’s. Voor elk voertuig biedt het gedetailleerde gegevens, waarbij niet alleen het aantal afgelegde kilometers wordt bijgehouden, maar ook de exacte routes, locaties en snelheden. Deze mate van detail zorgt ervoor dat wagenparkbeheerders volledig inzicht hebben in de activiteiten van hun bestuurders. Op deze manier kunnen de bedrijfsactiviteiten efficiënter en nauwkeuriger worden beheerd.

Hoe verloopt de kilometerregistratie met Linqo?

Linqo's kilometerregistratie is een geoptimaliseerd proces, dat begint met een eenmalige installatie van een discreet kastje in elk voertuig. Hiermee worden alle reisgegevens geregistreerd en in realtime doorgestuurd naar onze beveiligde servers. Via ons online platform hebben klanten toegang tot hun complete logboek, analyses van rijpatronen en gedetailleerde rapporten. Hierdoor kan een volledig inzicht in de activiteiten van hun wagenpark worden verkregen.

Er is iets fout gegaan

Probeer het nog eens

Lees meer