close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Het verhaal van Motum Logistics en Linqo

List icon

Bedrijf:

Buskow Logistik GmbH

List icon

Branche:

Logistiek & Transport

List icon

Locatie:

Duitsland

List icon

Werkt sinds

2019 met Linqo samen

List icon

Functionaliteiten van Linqo in gebruik:

Livetracking, CANbus-gegevens & tachograafbeheer

Een applaus voor Buskow Logistik

Het in Berlijn gevestigde transportbedrijf Buskow Logistik GmbH heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting in 1995. Dit is te danken aan zijn mensgerichte aanpak en ultramoderne technologie. Het wagenpark van Buskow bestaat uit meer dan 200 vrachtwagens, die gemiddeld slechts 1,5 jaar oud zijn. Daarnaast is het wagenpark uitgerust met moderne telematiek, automatische transmissies en milieuvriendelijke functies. Van veelzijdige BDF-voertuigen voor behendig laden tot LNG-aangedreven tractoren ter bevordering van milieuvriendelijke logistiek, Buskow’s streven naar innovatie is onmiskenbaar. Te midden van deze geavanceerde symfonie van logistieke expertise bestaat echter de constante uitdaging om door het complexe landschap van EU-regelgeving en vlootbeheer te navigeren. Dit vraagt dan ook om de meest innovatieve oplossingen.

 

De complexiteit van eenrichtingsverkeer

Stelt u zich eens voor dat u een symfonie orkestreert waarbij alle muzikanten op een andere melodie spelen. Het beheren van een enorme vloot met de bijkomende druk van de Europese regelgeving was dan ook een complexe uitdaging. De toenmalige aanpak voor het beheer van digitale tachografen en rijtijden bracht veel papierwerk met zich mee. Daarnaast was het proces foutgevoelig en nam tevens veel tijd in beslag.

Deze fragmentatie zorgde voor een aanzienlijke kostenpost bij het volgen van en communiceren met bestuurders, hetgeen inefficiënt werd afgehandeld via platforms zoals WhatsApp. De behoefte aan een uniform platform om de operationele efficiëntie, de naleving van wet- en regelgeving en de communicatie binnen de vloot te verbeteren, werd steeds groter.

Buskow Logistik GmbH, met een vloot van meer dan 200 vrachtwagens en aanhangers, worstelde met de complexiteit van logistiek. Het bedrijf was daarom op zoek naar een partner die kon voldoen aan zijn eisen op het gebied van innovatie, efficiëntie en kwaliteit.

In 2019 werd dan ook een nieuw tijdperk ingeluid dankzij de samenwerking met Linqo. Met trots noemen wij Buskow Logistik GmbH nu onze grootste Duitse klant in de categorie zware bedrijfswagens.

Groei bevorderen met slimme oplossingen

Met het robuuste telematicasysteem van Linqo beschikte Buskow Logistik over een uitgebreid platform dat zowel het vlootbeheer als het communicatieproces vereenvoudigde. De geïmplementeerde oplossing omvatte het volgende:

 • Één platform. Een geïntegreerd telematicasysteem (LinqoTrack) voor het naadloos volgen, aansturen en evalueren van voertuigen en bestuurders;
 • Efficiëntere communicatie. Het vervangen van informele communicatiekanalen door een professioneel platform voor interactie en gegevensoverdracht tussen de dispatchers en de bestuurders;
 • Uitgebreide functies. De introductie van functies zoals waarschuwingen voor overtredingen van de rijtijden en het bijhouden van activiteiten, waardoor de naleving en de operationele overzichtelijkheid worden verbeterd.

 

Winst op de weg

Met de implementatie van Linqo’s oplossingen werd Buskow Logistik efficiënter. Transparantie van het wagenpark was niet langer een verre droom, maar nu echt werkelijkheid. Middels efficiënte interacties en het volgen van voertuigen in realtime heeft Linqo Buskow in staat gesteld de uitdagingen omtrent het beheer van meerdere telematicasystemen en inefficiënte communicatiemethoden te overwinnen. Deze technologische vooruitgang heeft de extra werklast aanzienlijk verminderd, waardoor maandelijkse uren worden bespaard en de bedrijfskosten worden verlaagd.

 • Meer transparantie. Realtime tracking heeft een operationeel overzicht gecreëerd;
 • Kostenbesparingen. Dankzij mechanismen voor het bewaken en regelen van het brandstofverbruik zijn de overheadkosten aanzienlijk verlaagd;
 • Operationele optimalisatie. Met geautomatiseerde processen en gegevensgestuurde besluitvorming kon Buskow Logistik zijn bedrijfsvoering efficiënter maken en tijd besparen.

 

Eenvoudig, flexibel, toekomstgericht: het succesverhaal van Buskow Logistik

“Het is alsof je een nieuw muziekgenre ontdekt – vertrouwd en toch totaal verfrissend. De samenwerking met Linqo’s telematicasysteem heeft onze bedrijfsvoering geoptimaliseerd en een cultuur van innovatie binnen ons team bevorderd. Het gemak van het platform, de flexibiliteit en het vooruitdenken over toekomstige logistieke uitdagingen hebben ons succes in de lift gezet.” – Het rapport van Buskow Logistik laat zien dat een strategisch partnerschap meer kan zijn dan alleen een verhaal over de implementatie van technologie.

De filosofie van Buskow Logistik GmbH – waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat, waarde wordt gehecht aan de mens en continu wordt gestreefd naar verbetering – juichen wij van harte toe. Hun visie komt overeen met ons lange-termijn streven naar flexibele, toekomstbestendige oplossingen. Het bedrijf zorgt ervoor dat zijn diensten de verwachtingen van de klant blijven overtreffen door regelmatige trainingen, het naleven van kwaliteitsnormen en het gebruik van nieuwe technologieën. Linqo staat paraat – met innovaties die jullie groei ten alle tijden bevorderen. Time to shine!

 

 

Laten we in contact komen

Heeft u vragen? Dan horen we het graag

Neem contact met ons op:

+31(0) 20 308 6688 

[email protected]
Linqo BV
Europalaan 40
3526KS, Utrecht
Netherlands

  Bedrijfsnaam

  Voor- en achternaam

  Zakelijke E-mailadres

  Telefoon

  Aantal voertuigen:


  Type voertuigen:


  Extra informatie  success
  Dank je!

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op