close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Fleetlink en Linqo combineren langetermijnverhuur en digitaal wagenparkbeheer

Fleetlink, het verhuurbedrijf voor de lange termijn, en Linqo, specialist in GPS-tracking, hebben veel gemeen: samen geven ze mobiliteit een nieuwe invulling. Beide bedrijven zijn dan ook opgezet vanuit een nieuw idee. Fleetlink is een totaalaanbieder die langetermijnverhuur voor commerciële gebruikers combineert met innovatief digitaal wagenparkbeheer. Linqo levert een hoogwaardige GPS-tracking software voor pakketdiensten, vrachtvervoerders, bouwbedrijven en autoverhuurbedrijven. Sinds vier jaar combineren zij het beste van twee werelden in hun vruchtbare samenwerking.

“Met Fleetlink kunnen wij goedkope en volledige oplossing voor langetermijnverhuur in combinatie met digitaal wagenparkbeheer aanbieden – een aanbod dat tot op de dag van vandaag uniek is in Duitsland. Van meet af aan hebben wij nieuwe wegen ingeslagen. In Linqo hebben wij namelijk een betrouwbare, snelle en ongecompliceerde partner gevonden die niet alleen meedenkt, maar ook vooruit denkt”, legt algemeen directeur Daniel Heinz uit. Het model voor langetermijnverhuur is niet te verwarren met het gebruikelijke leasen. Klanten met een looptijd van 24 maanden of langer krijgen met Fleetlink een voordelig totaalaanbod. Dit is inclusief registratie, inschrijving, verzekering, vervanging van slijtageonderdelen zoals banden of smeermiddelen, afspraken bij de garage en nog veel meer. Ook hoeven zij zich over het beheer van hun wagenpark geen zorgen meer te maken. Over de gehele looptijd gerekend is langetermijnhuur voordeliger dan leasing, ook al is het maandbedrag aanvankelijk hoger. Zo komt u niet voor verrassingen te staan door hoge kosten. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om het voertuig tegen een redelijke prijs aan te schaffen.

Betrouwbare GPS-tracking voor wagenparkbeheerders

Via de app van Fleetlink beheert u alle gegevens via uw computer of op uw mobiele telefoon; wagenparkbeheer binnen handbereik. Dit is dan ook waar Linqo om de hoek komt kijken met de hoogwaardige oplossing voor GPS-tracking. “Met onze Fleetlink-app hebben we een uitgebreid servicepakket voor onze klanten samengesteld. Wat we echter misten waren betrouwbare locatiegegevens, zoals het aantal gereden kilometers en routegegevens die per voertuig konden worden berekend. Dat is wat Linqo ons biedt – en nog veel meer” aldus een enthousiaste Daniel Heinz.

“Met onze hoogwaardige software voor het traceren van voertuigen richten we ons op een betrouwbare, snelle en veilige app op basis van GPS. Er is immers niets vervelender dan een oplossing via GPS die geen of enkel onjuiste informatie levert. Dit stelde ons in staat om Fleetlink snel en direct te kunnen voorzien van de benodigde gegevens via de interface van onze geïndividualiseerde app. Daarnaast zorgen wij voor het onderhoud en de installatie van de apparaten,” zegt Max Donders, algemeen directeur bij Linqo. De GPS-volgsystemen ondersteunen autoverhuurbedrijven, vrachtvervoerders en pakketdiensten bij het digitaliseren en optimaliseren van het wagenparkbeheer. Dankzij de optimale combinatie van hardware en software ontstond een solide systeem met nauwkeurige gegevens over het hele wagenpark, ongeacht de voertuigfabrikant. Linqo dekt alle applicaties in lichte en zware voertuigen, van de digitale tachograaf, logboeken en ritdocumentatie tot de TrustTrack-locatie.

Inmiddels zijn er meer dan 1000 Linqo trackers in gebruik bij Fleetlink, welke door Linqo zelf zijn geïnstalleerd en onderhouden. Tot de klanten van Fleetlink behoren koerier- en pakketdiensten, sommige met 30 tot 50 gehuurde voertuigen, maar ook particuliere voertuigen in handwerkbedrijven. Ook de bestaande voertuigen van klanten kunnen worden opgenomen in de Fleetlink-app en dus in het digitale wagenparkbeheer. Een Linqo tracker achteraf inbouwen kan dan ook op elk moment.

 

Transparenz ist ein Vorteil für Kund*innen

Fleetlink maakt voor haar app gebruik van Linqo’s database en stelt deze beschikbaar ten behoeve van de klant. Hierdoor beschikken de klanten over maximale transparantie wat betreft de voertuiggegevens, het aantal gereden kilometers en het brandstofverbruik. Vooral met betrekking tot het afgesproken aantal kilometers per maand is dit erg nuttig: als er een indicatie is dat de kilometerstand zal worden overschreden, ontvangt de klant tijdig een melding en de mogelijkheid om extra kilometers bij te boeken. Als daarentegen de afgesproken maandelijkse resultaten niet worden gehaald, wordt het tegoed voor de volgende maand aan de klant uitgekeerd. “Dit wordt heel goed ontvangen. Niet alleen omdat het transparant is, maar ook omdat het onaangename verrassingen aan het einde van de maand voorkomt,” bevestigt Daniel Heinz.

 

Achtervolgd door de politiehelikopter

Uit ervaring in de samenwerking met vrachtvervoerders en koeriersdiensten kent Linqo de uitdagingen van Fleetlink. Denk hierbij aan onbevoegd gebruik van voertuigen, diefstal of ongevallen. In veel gevallen kan echter beter worden ingegrepen dankzij de nauwkeurige GPS-locatiegegevens van alle voertuigen. Zo ontvangen wagenparkbeheerders een waarschuwing als een voertuig illegaal een landsgrens oversteekt of een vooraf gedefinieerd gebied verlaat. “Dit heeft al meerdere malen een gestolen of vermist voertuig opgeleverd,” vertelt Daniel Heinz blij. “Er is zelfs een keer een politiehelikopter achter een van onze voertuigen aangevlogen. De agenten gebruikten de GPS-locatie van Linqo en konden de bestuurder vlak voor de grens aanhouden.” Ook zijn GPS-gegevens vaak nuttig bij ongevallen. Bovendien geven verzekeringsmaatschappijen korting. Momenteel werken Fleetlink en Linqo in een testproject samen aan het gebruik van dashcams in voertuigen en de koppeling daarvan met de oplossing van Linqo. Dit zou in de toekomst ook duidelijkheid kunnen scheppen in twijfelachtige ongevallen en onterechte schadeclaims kunnen voorkomen. Daarnaast zijn de gegevens ook interessant voor onderzoek naar verkeersongevallen.

 

 

www.fleetlink.de

www.fleetlinknow.de

Laten we in contact komen

Heeft u vragen? Dan horen we het graag

Neem contact met ons op:

+31(0) 20 308 6688 

[email protected]
Linqo Nederland
Verrijn stuartweg 30
1112 AX Diemen

  Bedrijfsnaam

  Voor- en achternaam

  Zakelijke E-mailadres

  Telefoon

  Aantal voertuigen:

  Type voertuigen:

  Extra informatie

  success
  Dank je!

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op