close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Ben je ondernemer en heb je bedrijfswagens in je bezit, dan ben je als het goed is bekend met rittenregistratie. Hiermee wordt namelijk bijgehouden hoeveel kilometers er voor privégebruik is gereden met bedrijfswagens. Dit mag maximaal 500 kilometer per jaar zijn, anders krijg je als werkgever te maken met een dure bijtelling. Het bijhouden van een sluitende rittenregistratie kan op verschillende manieren. Denk aan het gebruik van een schriftje of een Excel bestand. Veel bedrijven kiezen echter voor automatische rittenregistratie systeem. In deze blog leggen we je uit wat hier de grootste voordelen van zijn.

Voordeel 1: De rittenregistratie wordt volledig uit handen genomen

Het handmatig bijhouden van je rittenadministratie is overbodig. Bij een automatische rittenregistratie worden alle ritten namelijk bijgehouden via een black box. Dit is een klein, zwart apparaatje dat onzichtbaar in een voertuig wordt gemonteerd. Omdat je niks meer handmatig bij hoeft te houden bespaart automatische rittenregistratie veel tijd en dus ook geld.

Voordeel 2: Voorkomt bijtelling en boetes

Wanneer je handmatig al je ritten bijhoudt, is een foutje snel gemaakt. Een black box registreert via GPS zeer nauwkeurig alle ritten, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Dit is niet alleen fijn, maar ook noodzakelijk, omdat de Belastingdienst controles op de rittenregistratie kan uitvoeren en hoge boetes kan opleggen wanneer deze niet klopt.

Voordeel 3: Ontvang rapporten op maat

Linqo verwerkt alle geregistreerde informatie in rapporten. Dit zijn rapporten op maat, afgestemd op jouw bedrijf en wensen. Daarnaast zijn er ook kant-en-klare sjablonen beschikbaar, die samen met klanten zijn ontwikkeld. De informatie is gemakkelijk online of via de app in te zien. Deze rapporten geven duidelijke inzichten op voertuig-, chauffeur- en groepsniveau.

Zo kan je uiteraard alle informatie over de gereden ritten inzien. Daarnaast geven de rapporten ook inzicht in het rijgedrag van chauffeurs, de gereden routes, het brandstofverbruik en de gereden snelheden. Hierdoor is het mogelijk om te kijken hoe kosten bespaard kunnen worden en hoe de CO2 uitstoot verminderd kan worden.

Voordeel 4: Automatische rittenregistratie voldoet aan eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst kan de kilometerregistratie op elk moment opvragen. Elke gereden privékilometer moet je kunnen verklaren. Niet alleen moet er een rittenregistratie aanwezig zijn, deze rittenregistratie moet voldoen aan een aantal eisen. Er zijn een aantal zaken die je verplicht moet vermelden in je kilometerregistratie. Hierbij gaat het om gegevens over het voertuig en om gegevens over de gereden rit. Voldoet je rittenregistratie niet aan deze eisen, dan loop je kans een flinke boete te krijgen. Met automatische rittenregistratie, zoals die van Linqo, ben je er zeker van dat alle data correct en volledig wordt geregistreerd.