close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Steeds meer bedrijven met een wagenpark kiezen voor fleetmanagement. Dit begrip heb je waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen. Wat betekent fleet management eigenlijk precies en welke mogelijkheden biedt het voor bedrijven? Wij leggen het uit in deze blog.

Wat is fleet management?

Fleet management kan je ook wel vlootbeheer of wagenparkbeheer noemen. Zoals de naam al zegt, is het een manier om je wagenpark te beheren. Het is niet noodzakelijk om te hebben als bedrijf, maar het maakt de werkprocessen en administratie die komen kijken bij een wagenpark wel een stuk eenvoudiger. Met fleet management software wordt namelijk het beheer van je wagenpark uit handen genomen.

Wat houdt fleetmanagement precies in?

Onder fleet management valt onder andere:

Met GPS tracking kan je 24/7 inzien waar jouw voertuigen zich bevinden. Naast dat je wagenpark op elk moment te volgen is, is het ook mogelijk om met een GPS tracking systeem voertuigen op afstand te blokkeren. Dit kan erg handig zijn in geval van diefstal.

Met tachograaf management wordt de chauffeurspas en tachograafdata automatisch gedownload en opgeslagen. Handmatig de informatie uitlezen is dus verleden tijd. De verzamelde data wordt bovendien geanalyseerd en vertaalt in verbeterpunten en/of overtredingen per chauffeur.

Een rittenregistratie zorgt ervoor dat alle gegevens die de Belastingdienst nodig heeft voor je kilometerregistratie automatisch worden verzameld. De data wordt verzameld in rapporten op maat. Deze rapporten zijn afgestemd op jouw bedrijf en wensen en geven je veel inzicht in bijvoorbeeld het rijgedrag en brandstofverbruik van je werknemers.

De voordelen van een fleet management systeem

Zoals je hierboven ook hebt kunnen lezen, heeft een fleet management systeem vele voordelen. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

  • Tijdsbesparing, handmatig gegevens bijhouden is verleden tijd.
  • Kosten besparen, doordat brandstofverbruik nauwkeurig wordt bijgehouden en geanalyseerd.
  • Meer inzicht in bedrijfsprocessen, waardoor je jouw wagenpark efficiënter kan organiseren en de productiviteit kan vergroten.
  • De verzamelde data is gemakkelijk in te zien via de wagenpark software en via de bijbehorende app.
  • Je ontvangt rapporten op maat, die zijn afgestemd op jouw bedrijf en wensen.

Voor wie is fleet management geschikt?

Wagenparkbeheer software is in principe geschikt voor elk bedrijf met een wagenpark. Of dit wagenpark nu bestaat uit veel of uit weinig voertuigen. Naast voertuigen is een voertuigvolgsysteem ook geschikt voor machines of bijvoorbeeld opleggers. Hiermee is fleet management niet alleen geschikt voor koeriers- en transportbedrijven, maar ook voor bijvoorbeeld de installatie en bouw sector.