close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Remt het conventionele tolsysteem uw transportactiviteiten af? Dan biedt Linqo’s integratie met e-Toll wellicht de gewenste oplossing. In dit artikel wordt dieper ingegaan op elektronische tolheffing en hoe dit de manier waarop tol wordt geïnd verandert, zodat u uw wagenpark aan de spits van de transportindustrie kan houden.

 e-Toll: het tolsysteem in Polen en Hongarije

In de transport- en logistieke sector kan het belang van efficiënte tolsystemen niet genoeg worden benadrukt. Met de toenemende vraag naar soepel, internationaal transport is de inzetbaarheid van geavanceerde oplossingen op het gebied van tolheffing nog nooit zo belangrijk geweest. Linqo’s e-Toll oplossing speelt in op deze ontwikkeling – met een nieuw elektronisch tolheffingssysteem dat een doorbraak belooft te betekenen voor tolbetalingen in Polen en Hongarije.

 Wat is e-Toll?

In wezen is e-Toll een elektronisch tolheffingssysteem. In tegenstelling tot traditionele tolpoortjes waar bestuurders moeten stoppen en handmatig moeten betalen, automatiseert e-Toll het gehele proces, zodat bestuurders hun reis zonder onderbreking kunnen voortzetten. Vooral voor bedrijven met routes door Polen en Hongarije, waar het tolsysteem per weg en locatie sterk verschilt, is dit een uitkomst.

 Wat is het nut van e-Toll?

  • Overzichtelijk betalingsbeheer. Dankzij e-Toll is alle betalingsinformatie op één centrale plaats te vinden. Dit gecentraliseerde systeem vereenvoudigt het administratieve proces en maakt het voor bedrijven makkelijker om hun tolkosten te volgen, beheren en analyseren.
  • Efficiënt werken. Een van de voordelen van e-Toll is de aanzienlijke tijdsbesparing. Door automatisch de tol te betalen, hoeven bestuurders niet meer te stoppen om het juiste bedrag te zoeken en op het wisselgeld te wachten. Hierdoor verloopt de reis niet alleen vlotter, maar is er ook minder kans op filevorming aan de tolpoortjes.
  • Naleving van regelgeving. Het tolsysteem in Polen speelt bijvoorbeeld een cruciale rol in de financiering van het onderhoud, de ontwikkeling en de uitbreiding van de landelijke infrastructuur. Bovendien bestaat het risico dat verschillende regels en heffingen niet worden nageleefd, met name als een bestuurder afwijkt van een vooraf uitgestippelde route. Het e-Toll systeem zorgt ervoor dat de juiste tol wordt betaald en dat boetes worden vermeden.

 De e-Toll oplossing van Linqo maakt verandering mogelijk

Linqo’s oplossingen voor e-Toll bieden een aantal onmiskenbare voordelen:

  • Omvangrijke voertuigdekking. Elektronische tolheffing is van toepassing op voertuigen of voertuigcombinaties zwaarder dan 3,5 ton en bussen met een maximaal toegestaan gewicht en meer dan negen zitplaatsen. Dankzij deze brede dekking profiteert een groot deel van de bedrijfsvoertuigen van het systeem.
  • Automatische betalingen. Met behulp van de integratie kunnen toltarieven automatisch worden berekend zonder dat er extra platforms of systemen nodig zijn. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat bestuurders zich op de weg kunnen concentreren. Dit komt wederom de veiligheid ten goede.
  • Beperking van risico’s. Het systeem vermindert het risico op boetes, met name wanneer bestuurders een vooraf geplande route wijzigen. Dit is vooral handig voor bedrijven, die hierdoor verzekerd zijn van het feit dat de voorschriften omtrent tolheffing ononderbroken worden nageleefd.
  • Gecentraliseerde gegevensopslag. Alle relevante betalingsgegevens worden op één plaats verzameld, zodat bedrijven hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren op basis van realtime informatie.

 Achtergrondinformatie: tolheffing in Polen

Om het belang van e-Toll te begrijpen, is het noodzakelijk om de situatie omtrent tolheffing in  Polen nauwkeurig te bestuderen. Tol is over het algemeen een heffing die wordt opgelegd aan gebruikers van bepaalde wegen, bruggen of tunnels.  Deze bijdragen zijn bedoeld om het onderhoud en de ontwikkeling van deze faciliteiten te financieren. In Polen maakt het tolsysteem onderscheid tussen voertuigen op basis van hun gewicht. Voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton is het e-TOLL-systeem verplicht, waarbij tol wordt geheven op tolwegen, snelwegen en bepaalde nationale wegen.

De introductie van het e-TOLL systeem in Polen betekende een belangrijke verschuiving ten opzichte van het vorige systeem, viaTOLL. Het nieuwe systeem, dat in 2021 werd geïntroduceerd door de Algemene Directie voor Nationale Wegen en Snelwegen, biedt verbeterde functies en nieuwe mogelijkheden. Zodoende is het betalen van tol efficiënter en gemakkelijker voor bestuurders van vrachtwagens.

Met het integreren van Linqo’s e-Toll oplossingen wordt een belangrijke stap voorwaarts gezet op het gebied van transport en logistiek. Door het aanbieden van een naadloos, efficiënt en conform systeem om tolbetalingen in Polen en Hongarije te beheren, belooft het een doorbraak te worden voor bedrijven die in deze landen actief zijn. Naarmate de transportsector zich verder ontwikkelt, zullen betrouwbare oplossingen zoals e-Toll een cruciale rol spelen bij het uitstippelen van de toekomst.