close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Het correct bijhouden van je kilometerregistratie is erg belangrijk voor zowel ondernemers als medewerkers. Echter is het bewaren van je rittenregistratie net zo belangrijk. Het is namelijk zo dat de Belastingdienst met terugwerkende kracht de registratie terug kan vragen, om zo alles te kunnen checken. Rijd jij dus in een zakelijke auto of ben jij ondernemer? Dan is het belangrijk om van tevoren alle ins-en outs van de kilometerregistratie te weten, zodat je straks niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

 

Kilometerregistratie bewaren

 

Om bijtelling te voorkomen, is het belangrijk om een kilometerregistratiesysteem bij te houden. Het is namelijk zo dat de Belastingdienst precies wil weten welke kilometers voor privé en zakelijk gebruik zijn. Met het bijhouden van de kilometerstand kun je een gemakkelijk overzicht maken van de gereden routes en voor welk doeleinden. Maar wat moet je dan precies noteren? Wij sommen het voor je op:

 

 

  • De datum van de rit
  • De begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Het adres van vertrek en het aankomstadres
  • De gereden route
  • Was de rit zakelijk of privé?
  • Eventuele omrijkilometers tijdens je zakelijke rit

 

Deze kilometerregistratie moet daarna ook bewaard worden, zodat je dit nog altijd kunt aantonen. Er hangt daarom ook een wettelijke betaaltermijn van 7 jaar aan de kilometerregistratie.

 

 

Wat gebeurt er als je niet voldoet aan bewaarplicht?

 

Het bewaren van deze gegevens hoeft geen grote uitdaging te zijn. Wanneer je er voor zorgt dat alles online of met de Linqo app wordt bijgehouden, kun je er altijd gemakkelijk bij. Als je deze registratie niet bewaard, heb je kans op een flinke boete. De kilometerregistratie wordt dan gewoon opgeslagen. Houd je kilometerregistratie dus niet op losse papiertjes bij, want dan wordt het een rommeltje. Download de Linqo app zodat je gemakkelijk de registratie bij kunt houden. Linqo’s smart mobility services bieden een oplossing voor de hedendaagse mobiliteit- en duurzaamheidsuitdagingen. Wij verbinden mensen, voertuigen, materieel en goederen door het verzamelen en analyseren van real-time data.

 

 

Meer weten over bewaren van de kilometerregistratie

 

Wil je meer weten over de bewaartijd of wil je meer weten over de eisen van deze registratie? Wij verwijzen je graag naar onze andere blogs of naar onze website. Daarnaast staan wij je natuurlijk graag te woord, dus mocht je vragen hebben of persoonlijk advies willen ontvangen, mag je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag op weg.