Toepassingen

Voertuigvolgsysteem

Wil je jouw voertuigen kunnen volgen om belangrijke data te verkrijgen, zodat je je wagenpark zo efficiënt mogelijk kunt indelen? Of om de juiste investeringen te kunnen doen aan de hand van data? Een voertuigvolgsysteem van Linqo kan je daar de juiste informatie voor geven. Maar wat houdt een voertuigvolgsysteem nu eigenlijk in?

Wat is een voertuigvolgsysteem van Linqo?

Een voertuigvolgsysteem is een systeem waarmee de auto opgespoord kan worden, ofwel gelokaliseerd. Handig als bijvoorbeeld de auto gestolen is, maar het biedt ook tijdens alledaagse werkzaamheden inzicht in de snelheid die gereden wordt, de route en de gereden tijd. Middels een kastje die, voor de bestuurder onzichtbaar, in de auto geplaatst wordt, kan er via GPS de actuele positie van het voertuig bepaald worden. In combinatie met de software worden er verschillende inzichten getoond, die weer op ieder moment en op elke locatie voor jou toegankelijk zijn.

GPS Blackbox

De hardware van het voertuigvolgsysteem wordt ook wel een black box genoemd. Het is dan ook een zwart kastje, die onzichtbaar in de auto geïnstalleerd wordt. Dit houdt de registratie bij van gereden ritten en kilometers. De black box weet wanneer een rit begint en wanneer het weer stopt. Het verwerkt via GPS locaties snelheden, richtingen en andere meetwaarden in het softwareprogramma van Linqo. Er is een live verbinding tussen de blackbox en het softwareprogramma, waardoor de auto’s realtime te volgen zijn vanaf je tablet, mobiel, laptop of op de computer op het werk.

Wat krijg je inzichtelijk met een voertuigvolgsysteem?

We noemden het eerder al, maar met een voertuigvolgsysteem heb je binnen no-time realtime data inzichtelijk. De route, de gereden tijd en de snelheid worden in kaart gebracht, maar ook:

  • dient het ter beveiliging van de auto;
  • kun je controleren of er aan de werktijden gehouden wordt;
  • heb je inzicht in het gebruik van de auto (zakelijk/privé);
  • biedt het inzicht in het brandstofverbruik;
  • weet je welke locaties er bezocht zijn;
  • kun je rittenregistratie bijhouden.
Dit is nog niet eens alles. Linqo maakt systemen op maat voor bedrijven. Heb je een specifieke wens, bespreek die dan met ons!

Welke oplossingen biedt een voertuigvolgsysteem voor je bedrijf?

Welke oplossingen biedt een voertuigvolgsysteem voor je bedrijf? Het kan ontzettend veel in beeld brengen, maar wat kun je uiteindelijk met al die data?

Monitoring werknemers

Je kunt precies zien welke werknemer op welke locatie is, hoe lang hij of zij over het aantal af te leggen km’s doet, of hij of zij de juiste route neemt en of er te lange of te korte pauzes gehouden worden. Door dit inzichtelijk te maken, kun je het gesprek aangaan met je personeelsleden én dat zonder discussie. Je hebt het namelijk zwart op wit!

Bewijsvoering

Met het voertuigvolgsysteem kun je realtime gegevens inzien, maar ook achteraf, doordat het allemaal opgeslagen wordt in het softwareprogramma. En dat is niet alleen handig om die discussies met personeel of collega’s te voorkomen. Mocht je bewijs moeten leveren aan de politie omdat er onderweg iets gebeurt is, dan kan de data vanuit het volgsysteem helpen. Moet je ritten- en kilometerregistratie indienen bij de Belastingdienst en wordt je er uitgepikt voor een steekproefsgewijze verantwoording, ook dan heb je genoeg bewijs in een makkelijk overzicht.

Efficiëntie ten top

Je wagenpark indelen is een hele klus. Maar met het voertuigvolgsysteem van Linqo valt dat wel mee. Je hebt met dit systeem inzicht in hoe lang mensen over de te rijden route doen, wie er inzetbaar is, welke locaties er bezocht worden et cetera. Hierdoor kun je je planning steeds bijsturen. Ook valt er een hele hoop administratie van je schouders af, door de koppeling tussen hardware en software, hoef jij niet meer je personeel te vragen om kilometerregistratie en rittenregistratie bij te houden. Dat wordt automatisch doorgevoerd!

Kostenbesparing

Je wagenpark efficiënt inzetten, je personeel laten doen waar het goed in is en zo min mogelijk administratie zelf hoeven doen, daarmee bespaar je al een hoop kosten. Maar ook voorkom je boetes dankzij kilometer- en rittenregistratie, door het inzichtelijk hebben van de werk- en rusttijden en daarop kunnen sturen volgens regels van de overheid. En je kunt daardoor ook tijdig onderhoud aan je wagenpark laten uitvoeren. Zo rijd je maar niet door met een onderdeel dat niet meer naar behoren werkt, maar bespaar je met een kleine reparatie!

Duurzaamheid en milieubesparing

Brandstof, hoeveel kun je daar op besparen? Financieel gezien is dat heel aantrekkelijk, maar ook als het gaat om duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, is het kunnen besparen op brandstof een must-do. Dankzij het voertuigvolgsysteem heb je inzichtelijk hoeveel brandstof er verbruikt wordt, maar ook hoe dat te kunnen verbeteren.

Voertuigvolgsysteem installeren

Wil je een voertuigvolgsysteem installeren, dan sturen we onze monteurs op pad. Zij weten de hardware binnen een kwartier in de auto te installeren. Ook kunnen ze eventueel helpen met het installeren van het softwareprogramma. Het voertuigvolgsysteem moet dan gelijk werken, waardoor je profiteert van 24/7 bereikbare inzichten in gegevens omtrent de voertuigen.

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op

Ben je nieuwsgierig geworden naar het voertuigvolgsysteem? Neem dan contact met ons op. Voor het softwareprogramma kunnen we je een kijkje in de demo geven. Om een beeld te krijgen van wat je straks in één app ziet als het gaat om gegevens van je voertuigen en medewerkers, bieden we graag een demoversie aan. We leggen je dan graag verder uit hoe het systeem er uit ziet. Heb je nog vragen over het voertuigvolgsysteem of over een van onze andere diensten? Neem dan contact met ons op via de mail, telefoon of via het contactformulier op onze site.

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content