close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Gevara

List icon

Bedrijfsnaam:

Gevara

List icon

Sector:

Transport en logistiek

List icon

Locatie:

Litouwen

List icon

Bij Linqo sinds:

2023

List icon

Gebruikte Linqo-oplossingen:

GPS-tracking van voertuigen, downloaden van CANbus- en tachograafgegevens, Eco-Drive

Het bedrijf Gevara is een punker onder de transportbedrijven die al sinds 2007 vrachtwagens en verantwoordelijke werknemers laat bewegen op het ritme van rock & roll. Het bedrijf heeft een volledige reeks logistieke diensten onder één dak, een wagenpark van meer dan 100 stijlvolle voertuigen en wil de eerste keuze worden voor paniekvrije, stressvrije en zorgeloze transportoplossingen.

‘Wij zien het als een groot succes als onze oplossingen onze klanten een goede kickstart kunnen bieden: hun logistieke processen worden net zo op elkaar afgestemd als de geluids- en lichtapparatuur bij een AC/DC-concert; het bedrijf werkt net zoals Lars Ulrich als die op zijn drums slaat, de wereld wordt een stukje kleiner en de planeet blijft een groene plek waar iedereen van rock & roll kan genieten,’ aldus Gevara. Ja, bij Linqo genieten we ook van echte transport-rock & roll als gps-trackingoplossingen kunnen bijdragen aan de missie van het bedrijf om de uitdagingen bij de levering bij klanten op te lossen en daarbij te zorgen voor een glimlach, tevredenheid en succes.

Uitdagingen voor wagenparkbeheer

Gevara heeft op dit moment 300 medewerkers en kan een breed scala aan logistieke diensten aanbieden: export, doorvoer, expeditie in heel Europa, import, douane-expeditie, uitzonderlijk vervoer, opslag, distributie in de Baltische staten, douaneafhandeling, pakketvervoer naar het Verenigd Koninkrijk en andere oplossingen. Een snel groeiend team, een wagenpark vol vrachtwagens en een uitgebreid dienstenportfolio brengen hun eigen uitdagingen met zich mee en vragen om oplettendheid, zorgvuldigheid en snelheid. Deze grote ambities vereisen de juiste professionele oplossingen.

Een van de lastigste operationele uitdagingen waar Gevara mee worstelt, is het nauwkeurig inschatten van het werkelijke brandstofverbruik. Dit is een cruciaal punt, omdat het direct van invloed is op het bedrijfsresultaat. Ondanks dat ze intern systemen hebben ontwikkeld om het brandstofverbruik over een bepaalde periode te meten, geven die vaak geen volledige informatie over hoe zuinig er wordt gereden en of alle mogelijkheden voor brandstofbesparing optimaal worden benut. Daarnaast vormt het gevarieerde wagenpark van het bedrijf, dat bestaat uit vrachtwagens van de merken DAF, Mercedes-Benz, Volvo, Scania, Renault T en MAN, een unieke uitdaging. Hoewel elke fabrikant wel verschillende toepassingen aanbiedt, is het onnodig ingewikkeld om die allemaal door elkaar te gebruiken, met verschillende instellingen en parameters, wat weer kan leiden tot onnodige concurrentie tussen de bestuurders. Gevara is daarom op zoek gegaan naar een betrouwbare partner die hun één universele oplossing kon bieden.

 

Samen met Linqo aan een nieuwe fase van efficiëntie beginnen

Linqo’s eco-drivingmodule onderscheidt zich in dit opzicht met name door de mogelijkheid om gestandaardiseerde regels toe te passen op gemixte wagenparken (met de groeperingsfunctionaliteit van Eco-Drive). Daarom hebben ze in de tweede helft van 2023 gps-trackingtechnologie geïmplementeerd, wat het begin markeert van een nieuwe fase van efficiëntie voor Gevara.

‘Dankzij de Eco-Drive-oplossing kunnen bestuurdersfouten die het brandstofverbruik en de bedrijfskosten van de truck verhogen, worden gemonitord en geanalyseerd. Deze module is nu onlosmakelijk verbonden met de dagelijkse bedrijfsvoering van Gevara, omdat zuinig rijden helpt om het brandstofverbruik te verminderen, wat bijdraagt aan de economische efficiëntie van het bedrijf. Eco-Drive helpt ook om de onderhoudskosten van vrachtwagens terug te dringen door de slijtage van dure onderdelen zoals remblokken en remschijven te minimaliseren. Naast het voorkomen van extra kosten zorgt een lager brandstofverbruik ook nog eens voor een lagere CO2-uitstoot, wat weer bijdraagt aan een duurzame en milieubewuste bedrijfsvoering.’

Voor logistieke bedrijven is het van groot belang om op verantwoorde wijze met risico’s om te gaan en in staat te zijn om in realtime de nodige beslissingen te nemen. Daarom heeft Gevara ook al andere Linqo-oplossingen geïntegreerd in zijn werkprocessen, zoals het monitoren van de activiteiten van chauffeurs, het bijhouden van onregelmatigheden in werk- en rusttijden en het op afstand scannen van chauffeurskaarten.

Meetbare resultaten: lager brandstofverbruik, minder ongevallen en minder CO2-uitstoot

Hoewel het bedrijf de Eco-Drive-module nog geen jaar in gebruik heeft, zien ze nu al diverse positieve resultaten sinds de eerste integraties:

 • Een daling van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 2,098%, wat laat zien dat er efficiënter gebruik wordt gemaakt van brandstof, dat de voertuigen zuiniger worden beheerd, en dat de negatieve impact op het milieu afneemt;
 • Verlaging van het aantal ongevallen, wat laat zien dat zuinig rijden ook veiliger rijden betekent.

 

In de woorden van Gevara: zinvolle, efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossingen

Dankzij de positieve feedback begrijpen we dat het bedrijf vooral de Eco-Drive-functionaliteit waardeert, die het gedrag van de bestuurder volgt en aanpassingen mogelijk maakt in overeenstemming met de principes van zuinig rijden, waardoor de prestaties van het voertuig worden geoptimaliseerd voor duurzame economische en milieuvoordelen.

De ervaring van Gevara leert dat zodra je begint na te denken over gps-trackingoplossingen, je eigenlijk al op weg bent naar implementatie. Wij staan klaar om telematicatechnologie af te stemmen op de behoeften van elk bedrijf en je hoeft geen jaar te wachten op tastbare resultaten.

‘Je gaat van Linqo houden vanwege de moderne en gebruiksvriendelijke oplossingen – het beheer van de app, het volgen van het rijgedrag en het zuinig rijden is goed doordacht, de visuele en functionele elementen zijn intuïtief en de app zelf en de indicatoren zijn gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen,’ aldus Gevara. Het was interessant om te vernemen dat de naam van dit Litouwse bedrijf, Gevara, is samengesteld uit twee Samogitiaanse termen: ‘gerai’ (wat goed betekent) en ‘vara’ (wat rijden betekent). Gevara rijdt dus goed en we beloven, samen met het hele Linqo-team, dat deze eerste resultaten nog maar het begin zijn van onze succesvolle samenwerking. We blijven doorgaan!

"Je gaat van Linqo houden vanwege de moderne en gebruiksvriendelijke oplossingen - het beheer van de app, het volgen van het rijgedrag en het zuinig rijden is goed doordacht, de visuele en functionele elementen zijn intuïtief en de app zelf en de indicatoren zijn gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen"

Laten we in contact komen

Heeft u vragen? Dan horen we het graag

Neem contact met ons op:

+31(0) 20 308 6688 

[email protected]
Linqo Nederland
Verrijn stuartweg 30
1112 AX Diemen

  Bedrijfsnaam

  Voor- en achternaam

  Zakelijke E-mailadres

  Telefoon

  Aantal voertuigen:

  Type voertuigen:

  Extra informatie

  success
  Dank je!

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op