close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Be Fresh Logistic GmbH & Co heeft zijn hoofdkantoor in Hamburg en levert diensten op het gebied van voedseldistributie in Duitsland. Het is van cruciaal belang voor dit bedrijf om de kwaliteit en versheid van het voedsel tijdens het transport te behouden, aangezien temperatuurschommelingen buiten het aanbevolen bereik kunnen leiden tot bederf en kostbare verliezen in zowel product- als merkwaarde. Het scenario vroeg om een betrouwbare technologische oplossing die naadloos kon worden geïntegreerd met hun bedrijfsvoering en de broodnodige zichtbaarheid en controle over hun logistieke processen kon bieden. Met de introductie van Linqo’s geavanceerde gps-trackingoplossingen was er opeens van alles mogelijk. Zou dit de springplank kunnen zijn naar een nieuw niveau van logistiek beheer?

 

Uitdaging: de logistieke puzzel

Be Fresh Logistic GmbH & Co geeft blijk van betrouwbaarheid, snelheid en een uitgebreide dekking in de Duitse logistieke sector. Be Fresh Logistic heeft meer dan 35 deskundige medewerkers, legt jaarlijks meer dan 500.000 kilometer af en heeft een indrukwekkend leveringspercentage van 100%. Ze zijn efficiënt in het bedienen van zowel B2B- als B2C-sectoren. Dankzij hun geavanceerde logistieke infrastructuur van speciale transporteurs en gemoderniseerde opslag- en verzamelfaciliteiten onderstrepen zij hun streven naar kwaliteit en veiligheid bij het leveren van goederen.

De bedrijfsvoering in de wereld van het Duitse voedseltransport was zeker met zo’n groot wagenpark als dat van Be Fresh Logistic GmbH & Co nogal een labyrint. Het ontbreken van realtime gegevens was alsof we deze logistieke uitdaging geblinddoekt moesten doorstaan.

Naast de operationele lasten waren de belangrijkste uitdagingen:

 • Gebrek aan realtime overzicht van het wagenpark. Doordat de voertuigen niet in realtime gevolgd konden worden, leidde dit tot vertraagde leveringen, inefficiënte routes en operationele kostenoverschrijdingen.
 • Onvoldoende temperatuurbewaking. Zonder realtime temperatuurregeling bestond het risico op voedselbederf en niet-naleving van de veiligheidsvoorschriften.
 • Onvoldoende transparantie voor de klant. Er werd niet voldaan aan de vraag van klanten naar live inzicht in de status en staat van hun goederen, wat de klanttevredenheid nadelig beïnvloedde.
 • Inefficiënte bedrijfsvoering. Door een gebrek aan gegevens over brandstofverbruik, rijgedrag en voertuiggebruik was het niet mogelijk om de bedrijfsvoering te optimaliseren en de kosten te verlagen.
 • Weinig ondersteuning van het vorige systeem. De ontoereikende ondersteuning van het vorige systeem maakte het oplossen van problemen en het opschalen om aan de operationele eisen te voldoen tot een angstaanjagende taak.

De gps-trackingoplossing van Linqo neemt het initiatief

Met de integratie van Linqo’s geavanceerde gps-trackingsoftware ging er voor Be Fresh Logistic een nieuwe deur van operationele transparantie open. De realtime trackingfunctie geeft nu een duidelijk beeld van de verplaatsingen van het wagenpark, waardoor tijdige leveringen gegarandeerd zijn. De geïntegreerde temperatuursensoren bieden actuele updates over de toestand van de goederen, vooral in koelvoertuigen, waardoor de versheid van de goederen behouden blijft. Dit nieuwe overzicht heeft de bedrijfsvoering van Be Fresh Logistic gestroomlijnd en fouten verminderd, waardoor de technologie van Linqo een belangrijk onderdeel is geworden van de inspanningen op het gebied van operationele uitmuntendheid en klanttevredenheid. Daarnaast zorgde de sterke ondersteuning van het team van Linqo tijdens en na de implementatie voor een soepele overgang naar het gebruik van deze nieuwe technologie.

 

Gerealiseerde voordelen

Kortom, sinds Be Fresh Logistics de oplossing van Linqo in gebruik heeft genomen, heeft het bedrijf een scala aan meetbare resultaten geboekt:

 • Hogere productiviteit. Dankzij gedetailleerde rapportages kreeg het bedrijf inzicht in de prestaties van de vloot, wat bijdroeg tot voortdurende operationele verbetering. De verbeterde routeplanning leidde daarom tot een aanzienlijke verhoging van de productiviteit.
 • Vermindering van operationele kosten. Directe waarschuwingen voor te snel rijden, temperatuurafwijkingen en een laag brandstofpeil werden onmisbaar. Inzicht in brandstofverbruik en efficiënte routeplanning droegen bij aan een aanzienlijke verlaging van de operationele kosten.
 • Verbeterde klanttevredenheid. Ervoor zorgen dat de kwaliteit van bederfelijke goederen tijdens het transport behouden blijft, is nog steeds van cruciaal belang. Dus dankzij realtime updates en nauwkeurige temperatuurbewaking werd de versheid van de geleverde goederen gegarandeerd en de klanttevredenheid aanzienlijk verbeterd.
 • Uitgebreide inzichten in het wagenpark Uitgebreide rapportage over de prestaties van het wagenpark, inclusief afgelegde afstand en brandstofverbruik, heeft het nemen van weloverwogen beslissingen een stuk gemakkelijker gemaakt. Bovendien heeft de intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface van het systeem ervoor gezorgd dat het systeem soepel werkt en snel in gebruik kan worden genomen.

Resultaten als deze hebben niet alleen de bedrijfsvoering vereenvoudigd, maar ook de basis gelegd voor toekomstige verbeteringen, waarmee het belang van Linqo’s gps-oplossingen voor het functioneren van het bedrijf van onze klant is bevestigd.

 

Op het juiste spoor: Het gps-succesverhaal van Be Fresh Logistic

Be Fresh Logistic adviseert Linqo omdat het bedrijf erin geslaagd is de vele lagen van operationele bekwaamheid om te zetten in een beslissend concurrentievoordeel. Dankzij nauwkeurige, realtime gegevens in combinatie met een gebruiksvriendelijke softwarearchitectuur was de weg vrij voor het succesverhaal dat Be Fresh Logistic GmbH & Co. en Linqo in het logistieke technologielandschap hebben geschreven. Het industriebrede effect van de steun van Be Fresh Logistic spreekt boekdelen over de radicale verandering die Linqo’s gps-oplossingen zullen brengen.

Dit succesverhaal nodigt ook andere bedrijven in de logistiek uit om na te denken: is uw huidige bedrijfskader efficiënt, of is het tijd om op Linqo over te stappen?

 

 

Laten we in contact komen

Heeft u vragen? Dan horen we het graag

Neem contact met ons op:

+31(0) 20 308 6688 

[email protected]
Linqo Nederland
Verrijn stuartweg 30
1112 AX Diemen

  Bedrijfsnaam

  Voor- en achternaam

  Zakelijke E-mailadres

  Telefoon

  Aantal voertuigen:

  Type voertuigen:

  Extra informatie

  success
  Dank je!

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op