close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Het blijkt dat ouderwetse methoden voor routeplanning – ooit de ruggengraat van een distributiebeleid – nu een struikelblok vormen voor bedrijven die volledig zijn aangewezen op handmatige coördinatie. Vandaag de dag vereist de logistieke sector meer snelheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit dan ooit. Hier komt onze geavanceerde software voor routeplanning om de hoek kijken en hervormt dan ook de bedrijfsvoering binnen de logistiek. In dit artikel verkennen we de belangrijkste voordelen van dergelijke technologieën en belichten we Linqo’s revolutionaire GPS-volgsysteem.

 

Verbetering van de bedrijfsefficiëntie

Het belangrijkste voordeel van de routeplanningssoftware is de aanzienlijke stijging van de operationele efficiëntie die het teweegbrengt. Door het proces van routeplanning te automatiseren, kunnen bedrijven handmatige invoer en aanpassingen tot een minimum beperken. Met behulp van zorgvuldig ontwikkelde algoritmes analyseert deze software een breed scala aan gegevens en stelt in een mum van tijd de optimale route samen. Bij het plannen van deze routes wordt nauwkeurig rekening gehouden met actuele verkeersstromen, de beschikbaarheid van voertuigen en de werkroosters van bestuurders. Dit versnelt niet alleen het planningsproces, maar zorgt er ook voor dat bestuurders de snelste en meest efficiënte routes nemen.

 

Kosten verlagen

Brandstof en voertuigonderhoud zijn een van de grootste kostenposten binnen de logistieke sector. Een efficiënte routeplanning verlaagt direct het brandstofverbruik door het selecteren van de kortste en minst drukke routes. Daarnaast kunnen bedrijfsmiddelen door het optimaliseren van de planningen en het voertuiggebruik effectiever worden ingezet, wat tevens leidt tot een daling van de kosten. Ook bevat de oplossing van Linqo voor Routing & Tasking een geïntegreerde schatting van tolkosten. Dit helpt onnodige tol en boetes te vermijden, waardoor kosten eveneens worden bespaard.

 

Grotere klanttevredenheid

Op tijd leveren ligt ten grondslag aan een uitstekende klanttevredenheid. Met behulp van een geavanceerde software voor routeplanning zoals die van Linqo kunnen logistieke bedrijven tijdige levering garanderen. Dit gebeurt aan de hand van nauwkeurig vastgestelde aankomsttijden en stipte aanpassingen van routes en schema’s. Hierdoor wordt het vertrouwen van de klant versterkt en de reputatie van het bedrijf verbeterd, wat op de langere termijn nieuwe kansen biedt.

Naleving van regelgeving en meer veiligheid

De software voor routeplanning helpt bestuurders bij het naleven van wettelijke voorschriften, zoals rijtijden en rijverboden. Het houdt rekening met verschillende voorschriften en berekent automatisch routes die aan deze wetten voldoen, waardoor het risico op boetes en juridische problemen afneemt. Door routes te optimaliseren draagt de software ook bij aan veiligere routes. Daarnaast wordt de kans op ongelukken door vermoeidheid of gevaarlijke wegomstandigheden vermindert. Tenslotte wordt ervoor gezorgd dat veiligheid niet slechts een richtlijn, maar prioriteit is.

 

Eenvoudige communicatie en documentatie

Met de geïntegreerde mobiele app OnTrack Go optimaliseert de oplossing voor Routing & Tasking de communicatie tussen dispatchers en bestuurders. Hiermee kunnen taken in realtime worden overgedragen en bijgewerkt, zodat alle betrokken partijen onmiddellijk op de hoogte zijn van wijzigingen of verplichtingen. De systeemfunctie voor documentbeheer vereenvoudigt daarnaast de verwerking van leveringsbonnen, facturen en andere belangrijke documenten, die rechtstreeks via de app kunnen worden gescand en geüpload. De nauwkeurigheid en punctualiteit van papierverwerking worden hierdoor verbeterd.

 

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Een van de belangrijkste voordelen van Linqo is de flexibiliteit en schaalbaarheid. Of een bedrijf nu honderden vrachtzendingen in de lokale markt afhandelt of een complex internationaal logistiek netwerk beheert, met Linqo kan aan elke behoefte worden voldaan. Logistieke managers kunnen verschillende variabelen invoeren en routepunten aanpassen, waardoor het systeem een ideale oplossing vormt voor bedrijven van elke omvang. De kracht van Linqo ligt dan ook in het vermogen om zich voortdurend aan te passen. Het is schaalbare software die kan worden uitgebreid van lokale verzendingen tot wereldwijde logistieke netwerken om aan verschillende operationele eisen te voldoen. Met aanpasbare instellingen en routepunten kunnen logistieke managers het systeem afstemmen op de specifieke omstandigheden van hun activiteiten.

 

Integratie met HERE Maps

De integratie met HERE Maps stelt Linqo niet alleen in staat om routes te plannen, maar ook om trajecten te creëren die gekoppeld zijn aan de meest actuele geografische en verkeersgegevens. Deze integratie zorgt ervoor dat routes efficiënt en verantwoord worden ontworpen om vertragingen en verstoringen te voorkomen. Deze software is een onmisbaar onderdeel van de logistieke gereedschapskist en biedt duidelijkheid en inzicht in de complexe wereld van routebeheer.

 

Wat is de reden om voor Linqo te kiezen?

De juiste routeplanningssoftware kan de concurrentiepositie en de winstgevendheid van een logistiek bedrijf aanzienlijk verbeteren. In de markt wordt Routing & Tasking van Linqo gekenmerkt door de allesomvattende aanpak op het gebied van logistiek management. De oplossing vereenvoudigt routeplanning en taakbeheer door belangrijke functies zoals communicatiekanalen, documentbeheer en geavanceerde kaartoplossingen te integreren in een gebruiksvriendelijke interface. Voor logistieke bedrijven die hun operationele efficiëntie willen verbeteren, kosten willen verlagen en klanttevredenheid willen verhogen, biedt de keuze voor Linqo aanzienlijke voordelen. In een snelle wereld waarin logistiek het hart van de handel vormt, staat kiezen voor Linqo gelijk aan kiezen voor een toekomst waarin efficiëntie, veiligheid en klanttevredenheid geen doelen, maar garanties zijn.