close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Een GPS tracker, ook wel voertuigvolgsysteem genoemd, zorgt ervoor dat je op elk moment inzicht hebt in de locatie van je voertuigen, machines of ander materiaal. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van een tracking systeem? Lees dan snel verder.

Hoe werkt een voertuigvolgsysteem?

Het volgen van een voertuig of ander object gaat via een ‘blackbox’. Dit is een klein zwart kastje dat onzichtbaar wordt geïnstalleerd door onze installateurs. De blackbox registreert de live locatie en bij voertuigen ook alle gereden ritten, kilometers, locaties, snelheden en andere relevante data. Er is altijd een live-verbinding tussen de blackbox en de Linqo software.

Wat zijn de voordelen van GPS tracking?

  • Altijd op de hoogte zijn van de exacte locatie van je voertuigen of objecten.
  • Direct zien hoeveel kilometer er is gereden.
  • Handig voor de rittenregistratie, die je moet bijhouden voor de Belastingdienst. Doordat je ziet welke ritten waar en wanneer hebben gereden, heb je hier direct een helder overzicht van.
  • Mocht een auto of machine gestolen worden, dan kan je altijd achterhalen waar deze zich bevindt.
  • Voertuigen kunnen op afstand worden geblokkeerd.

Wat zijn de nadelen van GPS tracking?

  • Werknemers kunnen het een onprettig idee vinden dat hun locatie zichtbaar is. Het is daarom belangrijk om in gesprek te gaan met werknemers. In een privacyregeling kan worden vastgelegd wie er inzage heeft in welke gegevens en waarom.

Wagenpark efficiënter maken met GPS tracking

Met de GPS-informatie is het mogelijk een efficiëntere logistieke planning te maken. Je kan namelijk precies zien hoe lang het nog duurt voordat een voertuig weer op locatie is. De gegevens zijn op elk moment te bekijken in de online software van Linqo en via de Linqo app.

Als werkgever krijg je door de verzamelde data meer inzicht in de gereden routes en het brandstofverbruik. Dit maakt het mogelijk om na te denken over kostenbesparing en een verlaging van de CO2 uitstoot. Doordat de tachograaf gegevens inzichtelijk zijn, is het daarnaast mogelijk om na te gaan of personeel voldoet aan de rij- en rusttijdenwetgeving.

Wil je meer weten over ons voertuigvolgsysteem? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.