close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Het verhaal van Motum Logistics en Linqo

List icon

Bedrijf:

Motum Logistics GmbH

List icon

Sector:

Logistiek en expeditie

List icon

Locatie:

Duitsland

List icon

Bij Linqo sinds:

september 2021

List icon

Gebruikte Linqo-oplossingen:

Pro-pakket, inclusief brandstofmonitoring en -beheer, toegangscontrole en de mobiele applicatie Journey Tracks.

Heb je je ooit afgevraagd hoe logistieke bedrijven grote uitdagingen aanpakken, zoals kostenbesparing en het verbeteren van de transparantie? Ontdek zelf hoe Motum Logistics GmbH en Linqo doordachte logistieke methoden combineren met slimme oplossingen. Dit verhaal gaat over het verbeteren van de logistiek, terwijl de kosten laag blijven en alles transparanter wordt.

 

Over Motum Logistics GmbH

Motum Logistics GmbH is opgericht in 2020 en heeft in korte tijd een plaats veroverd in de Duitse logistieke sector. Ze vervoeren dagelijks meer dan 6000 pakketten en dat is een indrukwekkende prestatie die laat zien hoe Motum Logistics GmbH zich inzet voor efficiëntie en betrouwbaarheid. Hun uitgebreide netwerk, dat zowel koeriersdiensten als zwaar transport omvat, toont operationele uitmuntendheid en een toewijding aan het handhaven van de hoogste normen van kwaliteit en punctualiteit in de pakketlogistiek.

 

De begindagen: op zoek naar transparantie

De reis was echter niet rechttoe-rechtaan. Aanvankelijk stond Motum voor grote uitdagingen op het gebied van wagenparktransparantie. Bij gebrek aan transparantie en een gedetailleerd inzicht in het voertuiggebruik was het moeilijk om het uitgebreide transportnetwerk te optimaliseren dat nodig is voor tijdige en betrouwbare leveringen. In een sector waar elke seconde telt en waar betrouwbaarheid de valuta is, vormde deze uitdaging een bedreiging voor hun reputatie en operationele uitmuntendheid. En het moest snel worden opgelost.

 

De rol van Linqo: meer dan een aanbieder van oplossingen

In september 2021 kwam Linqo in beeld met hun Pro-pakket. Het ging niet alleen om het volgen van voertuigen, maar ook om het vergroten van het inzicht in de bedrijfsvoering van Motum. Soepele en betrouwbare live tracking werd cruciaal voor hun B2B-leveringen, en brandstofmonitoring en -beheer waren onmisbaar om hun rijkosten te verlagen. En daar bleef het niet bij: met de optie van Linqo voor startonderbreking hebben we een beveiligingslaag toegevoegd met de toegangscontroleoplossing, en onlangs hebben we de mobiele applicatie Journey Tracks aan het geheel toegevoegd die de controle naar hun vingertoppen bracht.

 

Ongekende efficiëntie: de resultaten spreken voor zich

 • Transparantie in de bedrijfsvoering. De GPS-tracking van Linqo maakte een einde aan de onzekerheid en nu kon Motum alles zien: waar elk voertuig zich bevond en hoe het werd gebruikt. Dit maakte de weg vrij voor slimmere, meer strategische besluitvorming.
 • Financiën onder controle. Het werd eenvoudiger om de brandstof- en rijkosten in de gaten te houden, wat een merkbaar verschil maakte voor het bedrijfsresultaat en waardoor het budget van Motum in lijn werd gebracht met de operationele doelen.
 • Verhoogde beveiliging. Met de introductie van beveiligingsfuncties en de mogelijkheid om voertuigen na sluitingstijd te vergrendelen, werd gemoedsrust een nieuwe bedrijfsstandaard.
 • Verbeterd teamwerk. De mobiele applicatie Journey Tracks werd geïntroduceerd als een doorbraak voor teamcoördinatie en communicatie tussen chauffeurs en planners.

 

Motum Logistics en Linqo: hoe ziet de toekomst eruit?

Door Linqo’s diensten als “slim” te omschrijven, doet Motum Logistics meer dan alleen technologische vaardigheid erkennen. Samen zien we deze samenwerking als een betrouwbaar, efficiënt en professioneel hulpmiddel dat de traditionele grenzen tussen klant en leverancier overstijgt. Nu Motum Logistics door heel Duitsland wil uitbreiden, helpen we ze als Linqo graag om de verwachtingen van de transportsector te overtreffen.

 

 

 

Laten we in contact komen

Heeft u vragen? Dan horen we het graag

Neem contact met ons op:

+31(0) 20 308 6688 

[email protected]
Linqo Nederland
Verrijn stuartweg 30
1112 AX Diemen

  Bedrijfsnaam

  Voor- en achternaam

  Zakelijke E-mailadres

  Telefoon

  Aantal voertuigen:

  Type voertuigen:

  Extra informatie

  success
  Dank je!

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op