close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

De Uitlener

List icon

Bedrijfsnaam:

De Uitlener

List icon

Branche:

Uitzendbureau gespecialiseerd in de bouw en techniek

List icon

Plaats:

Nederland, Lochem

List icon

Samenwerking met Linqo sinds:

2018

List icon

Ingezette functionaliteiten:

GPS-voertuigvolgsysteem, op afstand uitschakelen van ontsteking, melding van ritten buiten werktijd

De dagelijkse puzzel van vlootbeheer en digitalisering

Het Nederlandse uitzendbureau De Uitlener is het eerste aanspreekpunt voor geschoolde arbeidskrachten in de sectoren bouw en techniek. Bekend om de dynamische aanpak en professionele integriteit, onderscheidt De Uitlener zich door het vermogen om obstakels te overwinnen en de toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Centraal staat het aangaan van perfecte partnerschappen door middel van grondige expertise en toewijding aan training en ontwikkeling, waardoor sterke relaties en een persoonlijke service worden gecreëerd. Het welzijn van de werknemers en het verlenen van een passende uitrusting maken deel uit van dit streven. Het getuigt dan ook van een diepgeworteld waardesysteem dat gericht is op kwaliteit en klanttevredenheid.

Achter de schermen deed zich echter een grote uitdaging voor: het volgen van voertuigen die uitsluitend voor woon-werkverkeer werden gebruikt, was een logistieke puzzel die in elkaar werd geknutseld middels handmatige registraties en op basis van goed vertrouwen. Er bleek een kloof te bestaan tussen de bedrijfsidealen en het handmatige, op vertrouwen gebaseerde systeem. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat de bedrijfsvloot, die essentieel is voor het dagelijks pendelverkeer van hun gekwalificeerde werknemers, efficiënt en volgens de wettelijke vereisten verloopt?

 

De rol van Linqo: overzicht en inzicht creëren

Het omslachtig volgen van het voertuiggebruik via papierwerk en handmatige invoer veroorzaakte niet alleen operationele hoofdpijn, maar vormde ook een belemmering voor groei. Elk voertuig, dat onmisbaar was voor woon-werkverkeer, werd onderdeel van een steeds ingewikkelder web van ritten, regels en uitzonderingen.

Een keerpunt volgde in 2019. Linqo introduceerde een systeem dat niet zozeer aanvoelde als een staaltje technologie, maar meer als een vriendelijke gids voor de fijne kneepjes van het wagenparkbeheer. De belangrijkste kenmerken waren:

 • Digitale ritverslagen. Gedaan met papierwerk en handmatige logboeken. Dit vormt het startsein voor een digitaal overzicht.
 • Beheer van voertuigen op afstand. De mogelijkheid om voertuigen op afstand te vergrendelen zorgt ervoor dat alle transportmiddelen op een verantwoorde manier worden gebruikt. Dit voorkomt gebruik na werktijd en combineert verantwoordelijkheid met flexibiliteit.
 • Lokalisatie in realtime. In plaats van enkel kleine puntjes op een kaart te zien, kan De Uitlener de locatie van zijn vloot in realtime volgen dankzij GPS-tracking. Dit bevordert de besluitvorming en operationele transparantie.

Het resultaat? Een vlotte rit

De effecten waren direct merkbaar. De Uitlener vond in Linqo niet alleen een oplossing, maar ook een groeipartner. De voordelen waren talrijk:

 • Harmonieuze processen. Met de integratie van Linqo’s platform is een symfonie van efficiëntie ontstaan waarin elke noot van het operationele proces perfect op elkaar is afgestemd.
 • Dankzij een duidelijk overzicht van het vlootgebruik en het rijgedrag werden aanzienlijke besparingen gerealiseerd. Ook werden eerdere uitdagingen omgezet in kansen.
 • Tevredenheid en het naleven van voorschriften. Het voldoen aan de regelgeving en de toegenomen verantwoordelijkheid bij de werknemers bevorderden een klimaat van wederzijds vertrouwen en erkenning.

 

Overpeinzingen onderweg

Terugblikkend op deze gezamenlijke reis blijkt Linqo voor De Uitlener niet enkel een aanbieder van telematica-oplossingen te zijn. De eenvoud en intuïtiviteit van Linqo’s platform hebben van een voorheen moeizaam proces namelijk een bron van strategische meerwaarde gemaakt. Voor Luc Nijenhuis, die al ruim 7 jaar bij De Uitlener werkzaam is, “is Linqo een leuk bedrijf met een enthousiast team dat meedenkt met de wensen van de klanten om hun wagenpark zo optimaal mogelijk in te richten.” Deze gedachte vat de essentie van de samenwerking samen: techniek staat ten dienste van mensen, niet andersom.

 

 

Laten we in contact komen

Heeft u vragen? Dan horen we het graag

Neem contact met ons op:

+31(0) 20 308 6688 

[email protected]
Linqo Nederland
Verrijn stuartweg 30
1112 AX Diemen

  Bedrijfsnaam

  Voor- en achternaam

  Zakelijke E-mailadres

  Telefoon

  Aantal voertuigen:

  Type voertuigen:

  Extra informatie

  success
  Dank je!

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op