close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

In samenwerking met de cargoGO Group hebben wij een oplossing ontwikkeld. Deze is ontworpen om transportbedrijven te helpen omgaan met de stijgende brandstofprijzen en het bewustzijn van bestuurders te vergroten door hen te motiveren.

Dankzij Eco-Drive worden niet alleen het brandstofverbruik en de milieu-impact van het voertuig verminderd, maar wordt ook de rijveiligheid verhoogd en de levensduur van de vrachtwagen verlengd. Klinkt ingewikkeld? Dat is het niet. Uitgangspunt van deze oplossing is het verbeteren van de rijtechniek van de gebruikers, waardoor u uw kosten kunt verlagen. Met meer dan 90 criteria om de rijvaardigheid te evalueren, kunt u deze volledig aanpassen aan uw individuele wensen en behoeften. Bovendien kunt u effectievere hulpmiddelen inzetten om uw bestuurders te motiveren.

 

Rijd efficiënter en veiliger

Het doel van Eco-Drive is om voertuigen veiliger en zuiniger te laten rijden. De oplossing maakt het eenvoudig om de rijstijl van bestuurders te volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan accelereren, remmen en het gebruik van de automatische piloot, die vooraf zijn gedefinieerd op basis van de specifieke bedrijfswerkzaamheden. Hierbij moet worden opgemerkt dat het hele wagenpark in de gaten kan worden gehouden. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om vrachtwagens van afkomstig één fabrikant of van verschillende fabrikanten. Per slot van rekening kunnen wij met de juiste configuraties de exacte gegevens in één systeem beheren. Dit maakt het op de beurt gemakkelijker om data te analyseren en het brandstofverbruik te controleren.

Het analyseren van de gegevens toont het effect van het rijden op het brandstofverbruik en de slijtage van het voertuig. Er wordt natuurlijk ook gekeken naar de veiligheid van het voertuig op de weg. Door de rijstijl van de bestuurders te bestuderen, kunnen zij worden getraind om efficiënter en veiliger te rijden. De resultaten worden weergegeven in een 100-puntensysteem, zodat de prestaties van het hele wagenpark eenvoudig kunnen worden gevolgd en verbetermogelijkheden snel worden geïdentificeerd.

 

15% minder brandstofverbruik

Onze oplossing kan tot 2 liter/100 km brandstof per vrachtwagen besparen. Dit maakt het bedrijf niet alleen efficiënter, maar verbetert ook de reputatie van het bedrijf dankzij de geringere milieueffecten. Daarnaast kan Eco-Drive ongelukken door onvoorzichtig rijgedrag of schade aan de lading helpen voorkomen.

“Uit de gegevens van de nieuwe module blijkt dat er sprake is van aanzienlijke kostenbesparingen. Bestuurders krijgen met de introductie van Eco-Drive inzicht in hoe zij hun rijstijl kunnen aanpassen en tot 5% brandstof kunnen besparen. Hierdoor kan de vrachtwagen efficiënter worden ingezet, met minder remmen en bandenwissels, een lagere belasting en een langere levensduur van de motor en andere onderdelen tot gevolg. De totale kosten dalen hierdoor. Onze vrachtwagens leggen bijvoorbeeld ongeveer 5 miljoen kilometer per maand af. Als wij slechts 1 l/100 km per vrachtwagen besparen, daalt het brandstofverbruik met minstens 50.000 liter per maand, wat leidt tot een aanzienlijke verlaging van de kosten,” zegt Vygintas Vitkauskas, manager van cargoGO’s trainingsteam.

"Onze vrachtwagens leggen bijvoorbeeld ongeveer 5 miljoen kilometer per maand af. Als wij slechts 1 l/100 km per vrachtwagen besparen, daalt het brandstofverbruik met minstens 50.000 liter per maand, wat leidt tot een aanzienlijke verlaging van de kosten."

Laten we in contact komen

Heeft u vragen? Dan horen we het graag

Neem contact met ons op:

+31(0) 20 308 6688 

[email protected]
Linqo Nederland
Verrijn stuartweg 30
1112 AX Diemen

  Bedrijfsnaam

  Voor- en achternaam

  Zakelijke E-mailadres

  Telefoon

  Aantal voertuigen:

  Type voertuigen:

  Extra informatie

  success
  Dank je!

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op