close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Hoe KAAL Transporte met geavanceerde oplossingen op basis van GPS-tracking de productiviteit heeft verhoogd.

 

KAAL Transporte, gevestigd in Duitsland, is een toonaangevende speler in de logistieke sector. De werkwijze van het bedrijf is gebaseerd op een streven naar stipte levering van zowel reguliere als speciale pakketten en het meten van de klanttevredenheid. Hoewel KAAL eigenlijk altijd zonder problemen functioneerde, heeft de industrie als geheel te maken met complexe problemen die logische en wetenschappelijke oplossingen vereisen.

 

Uitdagingen aangaan

Door de hoge bedrijfskosten daalde de winstgevendheid van KAAL Transporte. De voornaamste oorzaak? Onbevoegd gebruik van hun voertuigen buiten werktijd. Dit resulteerde in een tekort aan brandstof en slijtage van de voertuigen. Naast het financiële aspect vormde dit tevens een strategisch knelpunt wat de duurzaamheid en schaalbaarheid van het bedrijf in gevaar bracht.

 

Technische verkenning

Op aanraden van een toonaangevend bedrijf in dezelfde branche maakte KAAL kennis met Linqo’s geavanceerde oplossingen voor GPS-tracking. Gefascineerd door het potentieel van het systeem om controle en zichtbaarheid in de activiteiten te brengen, besloot KAAL dat het tijd was om actie te ondernemen. KAAL probeerde al eerder verschillende volgsystemen uit, maar ontdekte dat de meeste niet de kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijke interface bezaten die cruciaal waren voor hun bedrijfsvoering.

 

De transformatie 

Voor KAAL hield onze oplossing meer in dan alleen een hulpmiddel voor het traceren van voertuigen. Het was een uitgekiende mix van geavanceerde telematica en gebruiksvriendelijke interfaces. Tot de functies die het meest werden gewaardeerd door KAAL behoorden:

 • Live volgen: door gebruik te maken van de allernieuwste geolocatiegegevens is het volgen van voertuigen in realtime uiterst nauwkeurig en minder vertraagd.
 • Live updates: via een dynamische synchronisatie van gegevens krijgen wagenparkbeheerders actuele updates over elk voertuig. Hierdoor kan direct worden gereageerd op ongeautoriseerde activiteiten.

Op die manier werden het live volgen en updaten onmisbare hulpmiddelen. Voor een wagenpark bestaande uit 24 voertuigen waren deze functies van essentieel belang voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Het resultaat? Een verbluffende brandstofbesparing van meer dan 110 liter per week door het aan banden leggen van ongeoorloofde ritten. Zo gingen efficiëntie en duurzaamheid hand in hand. De bedrijfsresultaten kunnen dan ook als volgt worden samengevat:

 • Optimaal brandstofverbruik: constante vermindering van het brandstofverbruik, waardoor wekelijks meer dan 110 liter wordt bespaard.
 • Naleving van voorschriften: duidelijke afname van onbevoegde ritten, wat resulteert in een beter beheer van het wagenpark.
 • Langere levensduur: minder slijtage, wat duidt op een efficiënter gebruik van de voertuigen.

 

Het verhaal van KAAL

De oplossing van Linqo, zoals KAAL die omschrijft, is “betaalbaar, professioneel en gebruiksvriendelijk”. Hun advies aan andere logistieke bedrijven die een soortgelijke sprong in het diepe willen maken? “Gewoon proberen. Ongeacht of u het systeem test, rustig begint of kiest voor een maandelijks contract, de toegevoegde waarde is onmiskenbaar.”

Terwijl pakketten verder zonder problemen door Duitsland worden vervoerd, beschikt KAAL Transporte achter de schermen over een ongeëvenaarde efficiëntie en GPS-oplossingen die daadwerkelijk voldoen aan de behoeften van de moderne logistiek. Dit is meer dan alleen een succesverhaal: het onderstreept namelijk het belang van nauwkeurig ontworpen systemen en benadrukt de kansen die ontstaan wanneer technologie en visie samenkomen.

 

 

 

Laten we in contact komen

Heeft u vragen? Dan horen we het graag

Neem contact met ons op:

+31(0) 20 308 6688 

[email protected]
Linqo Nederland
Verrijn stuartweg 30
1112 AX Diemen

  Bedrijfsnaam

  Voor- en achternaam

  Zakelijke E-mailadres

  Telefoon

  Aantal voertuigen:

  Type voertuigen:

  Extra informatie

  success
  Dank je!

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op