close icon
success Dank je!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

background image

Strategische logistieke innovatie in hartje Berlijn en omgeving

ADL Logistic GmbH is een bedrijf dat voortdurend op zoek is naar efficiëntie en betrouwbaarheid in de logistieke sector en sinds 2008 al meer dan tien jaar het goederenverkeer in Berlijn en Brandenburg op een nieuwe manier vormgeeft. Dankzij een modern wagenpark en een gigantisch nieuw distributie- en opslagcentrum in hartje Berlijn vertegenwoordigt ADL logistiek op zijn best. Het bedrijf heeft één belangrijk uitgangspunt: de perfecte goederen leveren, in onberispelijke staat, op de exacte locatie, precies op tijd, elke keer weer.

 

Het geavanceerde magazijn van ADL in Tempelhof-Schöneberg

Het magazijn van ADL is strategisch gelegen in de Berlijnse wijk Tempelhof-Schöneberg en beslaat een indrukwekkende 11.000 m². Het biedt een ongeëvenaarde opslagoplossing voor een gevarieerde klantenkring. Dankzij deze locatie, die de basis vormt van ADL’s logistieke expertise, kunnen flexibele, efficiënte oplossingen worden ontwikkeld die aansluiten bij de steeds veranderende markten van Berlijn en Brandenburg, waardoor het meer is dan alleen een opslagmogelijkheid.

 

De kern van ADL’s bedrijfsvoering is klantgerichte logistiek

De klant op de eerste plaats zetten is de kern van het bedrijfsmodel van ADL. Hun zorgvuldig samengestelde aanbod van logistieke diensten, waaronder precisieopslag en uitgebreide kwaliteitscontrole, is ontworpen om aan alle behoeften van hun klanten te voldoen. Omdat ADL altijd streeft om haar operationele processen te optimaliseren, kan ADL flexibele diensten van hoge kwaliteit leveren tegen een zo kosteneffectief mogelijk tarief. De logistieke medewerkers van ADL zijn bedreven in het op nieuwe manieren oplossen van lastige uitdagingen, wat bijdraagt aan de groei van het bedrijf en de klanttevredenheid.

Een kijkje in de oplossingen van ADL Logistic GmbH:

Het dienstenpakket van ADL is veelomvattend en klantgericht:

 • Eenheidstransport en lijndiensten voor vracht op maat.
 • Speciale spoedritten en koerierstransporten.
 • 24/7 operationele opslag en orderverzameling in het ADL Freight Center.
 • Efficiënte, gestroomlijnde laad- en losmethoden.
 • Uitstekende toewijding aan kwaliteitsborging en duurzaamheid op milieugebied.

 

Het Linqo-effect van het verhogen van de logistieke werkzaamheden van ADL

“Toen we eenmaal voor Linqo hadden gekozen, kregen we snel de beschikking over de GPS-apparaten en onze technici konden na een korte training beginnen om ze in de voertuigen te installeren. De installatie is vlekkeloos verlopen en kon met weinig moeite buiten onze onderhoudshal worden uitgevoerd. Na een paar weken hadden we het wagenpark uitgerust met de nieuwe apparaten en de telematica geïntegreerd in onze processen,” aldus de medewerkers van ADL.

 

Het monitoren van het wagenpark en het voldoen aan wettelijke criteria voor het ophalen van gegevens uit digitale tachografen waren vóór de samenwerking met Linqo grote obstakels voor ADL. Er kwam een keerpunt toen de geavanceerde GPS-volgtechnologie van Linqo werd geïmplementeerd. Deze apparaten hebben de effectiviteit van het wagenparkbeheer verbeterd en zijn geïntegreerd met de huidige software-infrastructuren en logistieke ecosystemen van ADL. Na een korte training hebben goed opgeleide technici van ADL ze geïnstalleerd.

 

Kiezen voor Linqo: een beslissing gedreven door innovatie en intuïtie

De keuze van ADL om met Linqo in zee te gaan in plaats van met andere concurrenten werd ingegeven door de gebruiksvriendelijkheid van het LinqoTrack-platform en de naadloze compatibiliteit met hun bestaande softwaresystemen (zoals TimoCom en EVA). De meest gewaardeerde functie? De mogelijkheid om voertuigen te volgen via smartphones en direct te communiceren met chauffeurs via de app benadrukt Linqo’s vooruitstrevende aanpak.

"De mogelijkheid om de voertuigen via de smartphone te volgen en direct contact te maken met de chauffeursapp zonder andere programma's te hoeven gebruiken, is een enorme hulp. We hopen dat dit gedeelte van Linqo verder zal worden uitgebreid," aldus vertegenwoordigers van ADL.

Meetbare resultaten van een vruchtbare samenwerking

Dankzij de automatisering van het uitlezen en opslaan van gegevens, die ook garandeert dat de wettelijke deadlines worden nageleefd, kunnen de medewerkers zich nu concentreren op gegevensanalyse en procesverbetering. Door samen te werken konden we kosten besparen, de productie opvoeren en een hoop tijd besparen.

De combinatie van geavanceerde technologie en diepgaande kennis van de sector maakt echt een verschil in Berlijn en omgeving. Deze samenwerking tussen ADL Logistic en Linqo is meer dan alleen een combinatie van talenten en illustreert de kracht van technologie om de productiviteit te verhogen en klanten tevreden te stellen.

Klaar om jouw succesverhaal te delen? Of waarom begin je niet aan een nieuw succesverhaal met Linqo? Neem vandaag nog contact op met ons team.

 

 

Laten we in contact komen

Heeft u vragen? Dan horen we het graag

Neem contact met ons op:

+31(0) 20 308 6688 

[email protected]
Linqo BV
Europalaan 40
3526KS, Utrecht
Netherlands

  Bedrijfsnaam

  Voor- en achternaam

  Zakelijke E-mailadres

  Telefoon

  Aantal voertuigen:


  Type voertuigen:


  Extra informatie  success
  Dank je!

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op