4,9 29 reviews

Offerte aanvragen

Zo helpt een auto volgsysteem je om altijd te weten waar je ouders op leeftijd zich bevinden

Met het verstrijken van de jaren zal je merken dat je ouders zo nu en dan last krijgen van vergeetachtigheid. Ofschoon het in sommige gevallen een voorteken van dementie is, behoort het vaak iets vergeten ook gewoon tot een ouderdomsverschijnsel. Zolang het even de kluts kwijt zijn binnen hun vertrouwde omgeving gebeurd, is er weinig tot niets aan de hand.

Het wordt pas lastig wanneer ze weigeren toe te geven dat uitrijden hun niet meer zo gemakkelijk afgaat, waardoor je elke keer dat ze wat ondernemen, je afvraagt of ze wel weer veilig thuis zullen arriveren. Gelukkig kan het auto volgsysteem van “Linqo” deze zorgen voor je verlichten. In de volgende alinea’s vertel ik je daarom hoe onze gps systemen, dat doen.

Auto volgsystemen verklaard

Je kent een auto volgsysteem ook onder de benaming van een gps die je in je voertuig plaats. Dit is een klein boxje dat:

  • je locatie doorstuurt naar satellieten die het zichtbaar maken op je smartphone, tablet, laptop of desktop,
  • de plekken waar je geweest bent registreert; en
  • het eenvoudig maakt om je rijgedrag te analyseren.

Met het plaatsen van een dergelijk systeem in het voertuig van je ouders, kan je dus met een gerust gevoel naar het werk gaan en zo af en toe checken of je ouders daadwerkelijk de route naar hun kleinkind afleggen, of onbewust aan het reizen zijn naar Duitsland.

 Wat je nodig hebt

Om gebruik te kunnen maken van deze. faciliteit heb je behalve je auto en mobiele telefoon, tablet, etcetra, ook een van de auto volgsystemen van ons nodig. Je kunt kiezen uit:

  • Plug & play: die je aansluit op de OBD poort van je auto die zich meestal in de buurt van je stuur, midden console of dashboard bevindt; of een
  • Bekabelde gps tracker: die je achter je dashboard bevestigt zodat het niet te zien is.

Ter voorkoming dat je ouders de box verwijderen (en je “je hoeft niet te zien wat we doen jongen/meisje ” discussies krijgt), raad ik je aan om de gps zo onzichtbaar mogelijk te plaatsen door het met een ook bij ons te bestellen verlengkabel, aan te sluiten. Desgewenst helpen we je daarbij.

Simkaar en “Linqo”

De gps registreert elke beweging van je voertuig en stuurt de informatie naar het online portal van Linqo. Daartoe maakt het gebruik van een simkaart die je bij het nemen van een abonnement van ons krijgt. Je kan deze gegevens dan op je device aflezen.

Graag gaan wij samen met je na welke optie het beste bij je situatie past. Neem daarom nog vandaag contact met ons op.