4,9 29 reviews

Offerte aanvragen

Wel of niet doen: wagenpark uitrusten met GPS tracking

Wilt u meer inzicht hebben in de voertuigen van uw bedrijf? Dan is het wellicht een goed idee om uw wagenpark uit te rusten met GPS-trackers. Hiermee heeft u een duidelijk overzicht waar alle voertuigen zich bevinden en hoeveel kilometer er is gereden. Uw logistieke planning wordt een stuk efficiënter, want u hebt alles direct inzichtelijk en kunt precies zien hoe lang het nog duurt voordat een voertuig weer op locatie is. Daarnaast is de GPS tracking ook handig voor uw rittenregistratie, die u moet bijhouden voor de Belastingdienst. Maar kun u dit nu beter wel of niet doen? Wij vertellen u hier graag meer over.

De voordelen van GPS tracking

Heeft u een GPS tracker geplaatst in uw wagen? Mocht uw auto ooit gestolen worden, dan kunt u zelf altijd achterhalen waar uw auto zich bevindt. Daarnaast is een GPS tracker ook ideaal voor uw rittenregistratie. U kunt namelijk precies bijhouden waar en welke ritten u hebt gereden, zodat u direct een goed overzicht hebt voor de Belastingdienst. De Belastingdienst wil namelijk weten of u niet meer dan 500 kilometer privé rijdt. Om bijtelling te voorkomen moet u alles precies bijhouden. Met de GPS tracking wordt dit erg gemakkelijk.

De nadelen van GPS tracking

Een nadeel van GPS tracking is dat u altijd kunt zien waar een auto zich bevindt. Dit kan op werknemers overkomen alsof ze gecontroleerd worden. Het is daarom belangrijk dat u in gesprek gaat met de werknemers en duidelijk aangeeft waarom er voor een rittenregistratiesysteem is gekozen.

Meer weten over de software van Linqo

Met de software van Linqo beheert u uw wagenpark eenvoudig en efficiënt. Daarnaast kun u precies zien waar uw werknemers en voertuigen zijn. Volg al uw auto’s, vrachtwagens, opleggers, machines of boten 24/7. Linqo is heel flexibel, bepaal zelf welke voertuigen er wel en niet moeten worden uitgerust met een GPS tracking systeem. Heeft uw bedrijf dit nodig en wordt alles een stuk gemakkelijker of is dit niet het geval? Raadpleeg eens onze specialisten zodat wij met u mee kunnen denken, zodat u straks de beste keuze maakt!