4,9 29 reviews

Offerte aanvragen

Wanneer is kilometerregistratie verplicht?

Bijhouden hoeveel kilometer je hebt gereden met de zakelijke auto is altijd weer een precies werkje. Van elke kleine afstand die je hebt gereden moet je bijhouden hoeveel kilometer het was en dat kan makkelijk vergeten worden. Dit geldt voor iedere werknemer en daarom is het een grote kans dat er een keer iets misgaat met de kilometerstand. Het is namelijk erg gemakkelijk om direct weg te rijden na het instappen, terwijl je altijd eerst de kilometerstand moet noteren. Echter is hier een goede oplossing voor, waardoor de kilometerregistratie geen probleem meer is. Meer weten over kilometerregistratie en wanneer dit verplicht is? Lees dan verder, want wij leggen het je uit in dit blog over kilometerregistratie.

Waarom kilometerstand bijhouden?

Maar waarom moet de kilometerstand eigenlijk registreert worden? Dit heeft te maken met de bijtelling. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen en daarom moet dit goed bijgehouden worden. Daarnaast kunnen werknemers ook hun zakelijk gereden kilometers in hun privé auto declareren, als ze de juiste aantal kilometers doorgeven. Als laatste is het handig om een overzicht te hebben om te zien hoeveel er zakelijk wordt gereden en na hoeveel kilometers het tijd is voor onderhoud. Genoeg redenen dus om goed om te gaan met de kilometerregistratie, niet alleen voor de belastingdienst maar ook voor jezelf.

Verplicht of niet?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten of dit verplicht is of niet, voordat je er problemen mee krijgt. Natuurlijk is het niet verplicht om voor jezelf een goed overzicht te hebben met gereden kilometers, maar voor de belastingdienst is dit wel verplicht als je hebt aangegeven dat je als bedrijf een zakelijke auto gebruikt. Je hoeft geen bijtelling meer te betalen als je kunt aantonen hoeveel zakelijke kilometers hebt gereden en voor welk doeleinde. Er zitten echter wel wat eisen aan de juiste kilometerregistratie. Dit zijn de volgende eisen:

  • Auto gegevens: merk, type en kenteken
  • De gebruiksperiode
  • Datum van de rit en adresgegevens van vertrek- en aankomstlocatie
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Begin en eindplaats
  • Privé of zakelijk?

Kilometerregistratie met Linqo

Echter is het een heel karwei om altijd alles goed te noteren. Daarom hebben wij voor jou een speciale app om dit gemakkelijker te maken. Linqo maakt overzichtelijk welke ritten zakelijk en privé zijn, maar ook wat de kilometerregistratie is. Ben je nu benieuwd of Linqo ook iets voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een demo aan of neem contact met ons op voor al je vragen. Wij helpen je graag verder en voorzien je van een passend antwoord.