4,9 29 reviews

Offerte aanvragen

Waar moet kilometerregistratie aan voldoen?

Rijd jij in een zakelijke auto? Dan is het van groot belang om je kilometerregistratie bij te houden. Het correct bijhouden van je kilometerregistratie is namelijk erg belangrijk. Dit moet je namelijk doen voor de belastingdienst en om te voorkomen dat je bijtelling moet betalen. Maar hoe doe je op de juiste manier de kilometerregistratie en wat heeft de belastingdienst allemaal nodig? In dit blog gaan wij dieper in op de eisen van de kilometerregistratie zodat je geen bijtelling hoeft te betalen bij het zakelijk rijden.

De eisen van kilometerregistratie

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen bepaalde gegevens. Zo moet je namelijk gegevens over de auto vermelden, zoals het merk, het type, het kenteken, de periode wanneer je gebruik maakt van de auto en de ritgegevens. Deze ritgegevens moet beschikken over het volgende:

  • De datum van de rit
  • De begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Het adres van vertrek en het aankomstadres
  • De gereden route
  • Was de rit zakelijk of privé?
  • Eventuele omrijkilometers tijdens je zakelijke rit

Heb je al deze gegevens genoteerd per rit? Dan is je kilometerregistratie compleet.

Het bijhouden van je kilometerregistratie

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je kilometerregistratie bij te houden, zoals het noteren in een boekje, het bijhouden van een Excel sheet of gebruik een app. Wij raden je aan om gebruik te maken van onze Linqo app, waarbij alles gemakkelijk en overzichtelijk bij te houden is. Je hoeft niet meer bang te zijn om een keer de kilometerstand te vergeten. De Linqo app zorgt er voor dat overzichtelijk wordt welke ritten zakelijk en privé wordt gereden, maar ook wat de totale kilometerregistratie is. Natuurlijk moet je nog wel zelf naar de kilometerstand van de auto kijken, maar je kunt dit gemakkelijk via onze app noteren.

Hulp nodig bij kilometerregistratie

Natuurlijk hoeft u de kilometerregistratie niet geheel zelf te doen. Iedereen die gebruik maakt van de zakelijk auto moet bij gebruik de kilometerstand noteren. Op deze manier worden alle ritten geregistreerd en goed bijgehouden. Hulp nodig? Vraag dit dan na bij jouw bedrijf of neem contact met ons op!

Neem contact op met Linqo

Wil je meer informatie over Linqo en de juiste manier van je kilometerregistratie bijhouden? Dan helpen wij je graag verder. Neem gerust eens contact op met onze specialisten en wij voorzien je graag van meer informatie. Wij vertellen je graag wat Linqo voor jouw bedrijf of organisatie kan beteken om alles een stukje gemakkelijker voor jou te maken.