Toepassingen

Track & trace systeem

Ben je op zoek naar een track & trace systeem voor jouw voertuigen? Je kent het vast wel van het online bestellen van een pakketje. Je krijgt als ontvanger een code, waardoor je het pakketje kunt volgen van productie tot distributiecentrum tot aan thuis. Je ziet zelfs van afstand dat het pakketje bezorgd is en hoe laat. Dat is niet anders met een track & trace systeem op voertuigen.

Combinatie hardware en software

Een track & trace systeem voor voertuigen bestaat uit hardware en software. De hardware bestaat uit een kastje die onze monteurs onzichtbaar voor de bestuurder in het voertuig plaatsen. Dit kastje heeft een GPS tracker, een 3G verbinding en een data opslag, voor het geval er geen goede verbinding is om de data naar het softwareprogramma te sturen. Dit kastje wordt ook wel een blackbox genoemd, omdat het een zwart kastje is. Iedere seconde stuurt de GPS tracker de locatie door. De 3G verbinding verbindt het voertuig met de Linqo software die voor jou is ingesteld. Het software programma stellen we op maat voor je in. Welke data vind jij het belangrijkste om in één overzicht te kunnen zien? Hoeveel mensen kunnen en mogen in het programma iets wijzigen, bekijken of opslaan? Met Linqo track & trace is ieder moment op iedere locatie en op ieder device te tracken waar een voertuig is.

Track & trace voor boten, machines en auto’s

Linqo zet zich altijd in voor oplossingen voor hedendaagse mobiliteit- en duurzaamheidsuitdagingen. Wij verbinden mensen, voertuigen, materieel en goederen door het verzamelen en analyseren van real-time data. Die voertuigen hoeven niet alleen auto’s te zijn. Goederen en materieel, maar ook mensen worden vervoerd via boten, treinen en vrachtwagens. De hardware van een track & trace systeem is voor een boot of een trein of een vrachtwagen niet anders dan voor in een auto. Zit je in de scheepvaart of logistieke transport? Linqo’s efficiënte en gemakkelijke totaaloplossing stel je bedrijf en personeel in staat om slimmere, veiligere en snellere beslissingen te maken aan de hand van verzamelde data.

Altijd op de hoogte

Met het track & trace systeem van Linqo ben je altijd op de hoogte van waar de voertuigen zijn, waar de bestuurders zich bevinden en welke ritten er gereden worden. Dit kun je gebruiken voor de planning, de inzet van je personeel en het efficiënt indelen van je wagenpark.

Bespaar een hoop tijd

Je bespaart een hoop tijd als je een track & trace systeem installeert in je voertuigen. Het houdt namelijk ritten bij, maar ook kilometers en de rijd- en rusttijden. Administratietaken kunnen daarmee teruggebracht worden, het gebeurt namelijk automatisch! Ook hoef je je personeel niet te vragen of ze elke rit weer de kilometerstand willen opschrijven plus de vertrek- en aankomstlocaties. Dat scheelt iedere route toch zo weer 5 minuten! En

Bespaar een hoop geld

Hoewel een systeem uiteraard geld kost, is dit zeker een nuttige investering. Met een track & trace systeem bespaar je een hoop geld. Denk aan boetes die je voorkomt omdat je je personeel tijdig kunt aanspreken op zijn of haar rijgedrag. En ritten- en kilometerregistratie gebeurt zoals gewenst door de Belastingdienst, zodat je een boete voorkomt voor het foutief doorgeven van gegevens. Ook kun je aan de hand van de gereden kilometers op tijd onderhoud uit laten voeren aan je wagenpark, zodat je grote reparaties voorkomt. Je hoeft minder personeel op de administratie in te zetten en je kunt zelfs besparen op brandstof.

Productiviteit bedrijf verhogen

Productiviteit van de medewerkers kan verhoogd worden door de data die je krijgt van het track & trace systeem. Je kunt met ze in gesprek over langere rusttijden dan nodig, of juist over het te lang doorrijden. Daarnaast is communicatie met elkaar net zo belangrijk. Op tijd reageren in onverwachte situaties richting personeel en klanten, kan ervoor zorgen dat je je personeel toch anders in moet zetten. De data die je hebt, kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een nieuwe planning. Met de app van Linqo kun je gemakkelijk en snel je personeel op de hoogte houden.

Betere beslissingen nemen

Dankzij de informatie die je uit het track & trace systeem haalt, kun je betere beslissingen nemen. Linqo levert betrouwbare informatie aan wanneer die nodig is. Je kunt in actie komen op ieder moment, doordat de informatie toegankelijk is op iedere locatie en op ieder moment. Door real-time data inzichtelijk te hebben, kun je tijdig en snel sturen op zaken die net niet lekker lopen.

Vraag vrijblijvend een demo aan

Nieuwsgierig geworden naar het track & trace systeem van Linqo? Vraag vrijblijvend een demo aan. Of je nu een wagenpark hebt, mobiele medewerkers of speciale machines aanstuurt, Linqo doet er alles aan om je zoveel mogelijk te ontzorgen in de administratie en mobiele oplossingen. Heb je vragen over ons track & trace systeem, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt bellen naar 030 303 66 88 of mail naar info@linqo.io. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Linqo, volg ons dan op Facebook, Twitter of Linkedin.

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content