Toepassingen

Rittenregistratie

Met een rittenregistratie kun je aantonen dat je als bedrijf de boel op orde hebt voor de Belastingdienst. Je hebt namelijk met een rittenregistratie een overzicht van alle gereden ritten die je per kalenderjaar in een zakelijk voertuig hebt gereden. De Belastingdienst kan deze gegevens opvragen en daarnaast biedt het overzicht in je bedrijf. Het overzicht hebben in het aantal ritten en de lengte van de ritten et cetera, kan je helpen met het efficiënt indelen van je wagenpark. Met de makkelijke registratieapp van Linqo zie je onder andere de rijtijden per chauffeur, kun je machines en medewerkers zo efficiënt mogelijk indelen, heb je in de gaten hoeveel brandstof er verbruikt wordt en nog veel meer. Lees verder voor meer informatie over rittenregistratie en hoe wij als Linqo daarbij kunnen helpen.

Waarom rittenregistratie?

Zakelijk gezien is het verplicht om het aantal gereden kilometers te registeren. Zo kun je aan de Belastingdienst aantonen dat je per jaar minder dan 500 km privé rijdt. Dit is een vereiste, omdat er anders bijtelling betaald moet worden. Wordt dit niet gedaan, dan wordt het gezien als loonuitbetaling in natura, waar weer belasting over betaald moet worden. Daarnaast is het ideaal om zakelijke processen in je bedrijf te overzien middels rittenregistratie. De rittenregistratie moet minstens 7 jaar bewaard worden.

Waar moet een rittenregistratie aan voldoen?

Een rittenregistratie moet voor de Belastingdienst voldoen aan de volgende vermeldingen:

  • Het merk en type auto
  • Het kenteken van de auto
  • De periode waarbinnen het voertuig gebruikt is
  • Ritgegevens (datum, begin- en eindstand kilometerteller, vertrek- en aankomstadres, de gereden route, privé of zakelijk, eventuele privé-omrijdkilometers).

Voldoet de rittenregistratie niet aan deze eisen, of heb je het (nog) niet bijgehouden, dan moet je de bijtelling privégebruik voertuig verrekenen met de autokosten van je onderneming. Mocht je op een andere manier kunnen aantonen dat er binnen het jaar minder dan 500 km privé is gereden, dan hoef je niets te verrekenen.

Wat doet de Belastingdienst met de rittenregistratie?

Heb je een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ aangeleverd, dan kan het zijn dat de Belastingdienst je controleert. De Belastingdienst kan ieder moment om de rittenregistratie vragen. Op verschillende manieren wordt dit gecontroleerd: steekproefsgewijs, controle op standaard afwijkingen en door het scannen van kentekens.

Welk profijt heb je zelf van kilometerregistratie?

Kilometerregistratie is niet alleen om boetes te voorkomen via de Belastingdienst. Je kunt met kilometerregistratie ook goed inzichtelijk krijgen hoe efficiënt je je wagenpark indeelt, hoe het rijgedrag van je personeel is, wat de beste taakverdeling is, je hebt controle over het verbruik van brandstof, je hebt data wat betreft werktijden van je personeel, je kunt gemakkelijk en snel communiceren en schakelen met personeel en je hebt snel inzichtelijk verbeterpunten liggen. Hoe meer data je verzamelt, hoe tijdiger je er op kunt sturen. Dat kan je ontzettend helpen in het maken van beslissingen. Hoe fijn is het als ál deze gegevens samenkomen in één app?

Gemakkelijk kilometerregistratie bijhouden

Een heel gedoe om maar steeds die kilometers bij te houden, om precieze ritgegevens bij te houden en dan maar hopen dat het personeel dit ook elke keer goed bijhoudt. Of niet? Met de gemakkelijke app van Linqo houd je registratie van privé en zakelijke ritten bij, maar ook de registratie van voertuigen en chauffeurs en werktijden. Nog meer pluspunten van de Linqo app en rittenregistratie, lees je hieronder.

Koppeling met tachograaf

Met een tachograaf meet je de snelheid van een voertuig en leg je deze vast, maar ook houd je bij of chauffeurs zich aan de regels houden als het gaat om rij- en rusttijden. Met Linqo kun je overal en altijd de gegevens aflezen op afstand. Wat je kunt zien:

  • De huidige locatie van de chauffeur
  • Informatie over verbruikte en resterende rijtijd
  • Waarschuwing bij overschrijding
  • Chauffeurs- en bedrijfskaarten.

Met dit hulpmiddel kun je boetes voorkomen, maar ook discussies met personeel voorkomen. Je hebt namelijk alles in één overzicht, wat voor iedereen te begrijpen is.

Gps asset tracking software

Met gps monitoring houden we voor je bij waar de werknemer en/of het voertuig zich bevindt. Met gps monitoring van voertuigen heb je in beeld wat de beste routeplanning is, je kunt taken controleren en tijdig bijsturen, je hebt met gps tracking gelijk de registratie van ritten op een rijtje en je waakt over je voertuigen. Je wet precies wat er is gebeurt en waar, wat weer gemakkelijk is bij het verhalen bij personeel, bij verzekeringswerk én je hebt inzichtelijk wanneer er onderhoud gepleegd moet worden.

Altijd op de hoogte, ook op afstand

Ben je te druk om een dag op kantoor te zitten, maar is het wel belangrijk om snel te kunnen schakelen als werknemers je bellen? Kijk dan mee via de app. Linqo installeer je gemakkelijk op je telefoon, tablet of laptop. Zo kun je onderweg ook altijd de real-time data checken.

Linqo – Makkelijke app voor rittenregistratie

Linqo, een makkelijk app voor rittenregistratie. Je zit niet meer met papiertjes die kwijt kunnen raken, niet kloppende cijfers zijn verleden tijd en administratieve belasting haal je zo veel mogelijk bij je chauffeurs weg. Rittenregistratie met behulp van Linqo scheelt tijd, geld, boetes en overtredingen. Je wilt toch ook je goede imago als werkgever en transporteur behouden? Linqo vergemakkelijkt dat alleen maar voor je. Linqo verbindt mensen, voertuigen, materieel en goederen door het verzamelen en analyseren van real-time data, zodat we totaaloplossingen kunnen bieden aan bedrijven en hun personeel, zodat zij in staat zijn om slimmere, veiligere en snellere beslissingen te nemen.

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content