Toepassingen

Rittenregistratie

Met een rittenregistratie kunt u aan de Belastingdienst tonen dat u als bedrijf de boel op orde heeft. U heeft namelijk met een rittenregistratie een overzicht van alle gereden ritten die u per kalenderjaar in een zakelijk voertuig hebt gereden. De Belastingdienst kan deze gegevens opvragen en daarnaast biedt het inzicht in uw bedrijf. Het overzicht hebben in het aantal ritten en de lengte van de ritten, kan u helpen met het efficiënt indelen van uw wagenpark. Met de makkelijke registratie app van Linqo ziet u onder andere de rijtijden per chauffeur, kunt u machines en medewerkers zo efficiënt mogelijk indelen, ziet u hoeveel brandstof er verbruikt wordt en nog veel meer. Lees verder voor meer informatie over rittenregistratie en hoe wij als Linqo daarbij kunnen helpen.

Waarom rittenregistratie?

Indien u bijtelling wenst te voorkomen dan is het verplicht om het aantal gereden kilometers juist te registreren. Zo kunt u aan de Belastingdienst aantonen dat u per jaar minder dan 500 km privé rijdt. Dit is een vereiste, omdat er anders bijtelling betaald moet worden. Wordt dit niet gedaan, dan wordt het gezien als loonuitbetaling in natura, waar weer belasting over betaald moet worden. Daarnaast is het ideaal om zakelijke processen in uw bedrijf te overzien middels rittenregistratie. De rittenregistratie moet minstens 7 jaar bewaard worden.

Waar moet een rittenregistratie aan voldoen?

Een rittenregistratie moet voor de Belastingdienst voldoen aan de volgende vermeldingen:

  • het merk en type auto
  • het kenteken van de auto
  • de periode waarbinnen het voertuig gebruikt is
  • ritgegevens (datum, begin- en eindstand kilometerteller, vertrek- en aankomstadres, de gereden route, privé of zakelijk, eventuele privé-omrijdkilometers).

Voldoet de rittenregistratie niet aan deze eisen, of heeft u het (nog) niet bijgehouden, dan moet u de bijtelling privégebruik voertuig verrekenen met de autokosten van uw onderneming. Mocht u op een andere manier kunnen aantonen dat er binnen het jaar minder dan 500 km privé is gereden, dan hoeft u niets te verrekenen.

Wat doet de Belastingdienst met de rittenregistratie?

Heeft u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ aangeleverd, dan kan het zijn dat de Belastingdienst u controleert. De Belastingdienst kan op ieder moment om de rittenregistratie vragen. Op verschillende manieren wordt dit gecontroleerd: steekproefsgewijs, controle op standaard afwijkingen en door het scannen van kentekens.

Welk profijt heeft u zelf van kilometerregistratie?

Kilometerregistratie is niet alleen om boetes te voorkomen via de Belastingdienst. U kunt met kilometerregistratie ook goed inzichtelijk krijgen hoe efficiënt u uw wagenpark indeelt, hoe het rijgedrag van uw personeel is, wat de beste taakverdeling is en ga zo maar verder. Hoe meer data u verzamelt, hoe tijdiger u er op deze zaken kunt sturen. Dit kan u ontzettend helpen in het maken van beslissingen. Hoe fijn is het als ál deze gegevens samenkomen in één app?

Gemakkelijk kilometerregistratie bijhouden

Het is een heel gedoe om steeds die kilometers bij te houden, om precieze ritgegevens bij te houden en dan maar hopen dat het personeel dit ook elke keer goed bijhoudt, vindt u niet? Met de gemakkelijke app van Linqo houdt u registratie van privé en zakelijke ritten bij, maar ook de registratie van voertuigen en chauffeurs en werktijden. Nog meer pluspunten van de Linqo app en rittenregistratie, leest u hieronder.

Koppeling met tachograaf

Een tachograaf registreert de rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand van een voertuig. Met Linqo kan u overal en altijd de gegevens aflezen op afstand. Wat u kunt zien:

  • de huidige locatie van de chauffeur
  • informatie over verbruikte en resterende rijtijd
  • waarschuwing bij overschrijding
  • chauffeurs- en bedrijfskaarten.

Met dit hulpmiddel kunt u boetes voorkomen, maar ook discussies met personeel voorkomen. U heeft namelijk alles in één overzicht, wat voor iedereen te begrijpen is.

GPS asset tracking software

Met GPS monitoring houden we voor u bij waar de werknemer en/of het voertuig zich bevindt. Met GPS monitoring van voertuigen heeft u in beeld wat de beste routeplanning is, u kunt taken controleren en tijdig bijsturen. Daarnaast heeft u met GPS tracking gelijk de registratie van ritten op een rijtje en u waakt over uw voertuigen.

Altijd op de hoogte, ook op afstand

Bent u te druk om een dag op kantoor te zitten, maar is het wel belangrijk om snel te kunnen schakelen als werknemers u bellen? Kijk dan mee via de app. De Linqo app installeert u gemakkelijk op uw telefoon, tablet of laptop. Zo kunt u onderweg ook altijd de real-time data checken.

Linqo: de makkelijke app voor rittenregistratie

Door gebruik te maken van Linqo zit u niet meer met papiertjes die kwijt kunnen raken. Zo zijn niet kloppende cijfers verleden tijd. Een ander voordeel is dat u de administratieve belasting zo veel mogelijk bij uw chauffeurs weghaalt. Rittenregistratie met behulp van Linqo scheelt tijd, geld, boetes en overtredingen. U wilt toch ook uw goede imago als werkgever en transporteur behouden? Linqo vergemakkelijkt dat alleen maar voor u. Linqo verbindt mensen, voertuigen, materieel en goederen door het verzamelen en analyseren van real-time data, zodat we totaaloplossingen kunnen bieden aan bedrijven en hun personeel. Wilt u dus ook in staat zijn om slimmere, veiligere en snellere beslissingen te nemen? Neem dan gerust contact met ons op.

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content