Kennisbank

Wat is een GPS volgsysteem?

Een GPS volgsysteem is een systeem dat op basis van GPS zorgt voor het lokaliseren van voertuigen. Zo kan elke eigenaar van een auto, op elk moment dat hij of zij dat wenst, inzicht krijgen in de locatie van dat voertuig. Met een volgsysteem kunt u uw auto op de hoek van de straat parkeren en elk moment in de gaten houden of deze hier zich nog bevindt. Wordt u het slachtoffer van autodiefstal, dan kunt u de auto met het volgsysteem traceren. Ook zou u ander potentiële slachtoffers kunnen helpen. Doordat de auto makkelijk te lokaliseren is, kunt ook gemakkelijker de daders opsporen in samenwerking met de politie.

Een GPS volgsysteem maakt lokalisatie van verschillende items mogelijk doordat er verbinding is tussen het systeem en satellieten. Wanneer u een zoekopdracht doet, zenden de satellieten signalen die in de vorm van coördinaten aan u worden doorgegeven. Zo wordt de locatie van het item waar u naar zoekt aan u bekend gemaakt.

Een GPS volgsysteem is heel discreet. U hoeft zich geen zorgen te maken dat deze erg opvalt voor het dievengilde. Het GPS systeem zal het uiterlijk van het interieur van uw voertuig niet veranderen. Er zijn verschillende soorten volgsysteem op de markt te vinden. Handig is om bij het maken van een keuze te kiezen voor een GPS volgsysteem dat een anti-jammingsfunctie heeft. Dit zorgt ervoor dat dieven die de signalen willen verstoren, hier geen mogelijkheid toe krijgen. Vele dieven proberen namelijk om de signalen die uitgezonden worden te verstoren. Hierdoor zou de eigenaar de auto dus niet meer kunnen opsporen. Een anti-jammingsfunctie gaat dit tegen en geeft de eigenaar de geruststelling die hij of zij nodig heeft.

Waarom een GPS volgsysteem en geen alarm?

Vele auto’s beschikken over een alarmsysteem. Deze is bedoeld om autodieven op afstand te houden en af te schrikken. Dit is natuurlijk al een prettig hulpmiddel. Toch is enkel een alarmsysteem niet voldoende. Op het moment dat de auto toch wordt gestolen zal u deze niet meer kunnen traceren. Het alarmsysteem gaat inbraken tegen en een volgsysteem zorgt voor de lokalisatie in geval van diefstal. Een combinatie tussen deze twee geeft u het gewenste resultaat!

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content