4,9 29 reviews

Offerte aanvragen

Wat is een GPS volgsysteem?

Een GPS volgsysteem is een systeem dat op basis van GPS zorgt voor het lokaliseren van voertuigen. Zo kan elke eigenaar van een auto, op elk moment dat hij of zij dat wenst, inzicht krijgen in de locatie van dat voertuig. Met een volgsysteem kunt u uw auto op de hoek van de straat parkeren en elk moment in de gaten houden of deze hier zich nog bevindt. Wordt u het slachtoffer van autodiefstal, dan kunt u de auto met het volgsysteem traceren. Ook zou u ander potentiële slachtoffers kunnen helpen. Doordat de auto makkelijk te lokaliseren is, kunt ook gemakkelijker de daders opsporen in samenwerking met de politie.

Een GPS volgsysteem maakt lokalisatie van verschillende items mogelijk doordat er verbinding is tussen het systeem en satellieten. Wanneer u een zoekopdracht doet, zenden de satellieten signalen die in de vorm van coördinaten aan u worden doorgegeven. Zo wordt de locatie van het item waar u naar zoekt aan u bekend gemaakt.

Een GPS volgsysteem is heel discreet. U hoeft zich geen zorgen te maken dat deze erg opvalt voor het dievengilde. Het GPS systeem zal het uiterlijk van het interieur van uw voertuig niet veranderen. Er zijn verschillende soorten volgsysteem op de markt te vinden. Handig is om bij het maken van een keuze te kiezen voor een GPS volgsysteem dat een anti-jammingsfunctie heeft. Dit zorgt ervoor dat dieven die de signalen willen verstoren, hier geen mogelijkheid toe krijgen. Vele dieven proberen namelijk om de signalen die uitgezonden worden te verstoren. Hierdoor zou de eigenaar de auto dus niet meer kunnen opsporen. Een anti-jammingsfunctie gaat dit tegen en geeft de eigenaar de geruststelling die hij of zij nodig heeft.

Waarom een GPS volgsysteem en geen alarm?

Vele auto’s beschikken over een alarmsysteem. Deze is bedoeld om autodieven op afstand te houden en af te schrikken. Dit is natuurlijk al een prettig hulpmiddel. Toch is enkel een alarmsysteem niet voldoende. Op het moment dat de auto toch wordt gestolen zal u deze niet meer kunnen traceren. Het alarmsysteem gaat inbraken tegen en een volgsysteem zorgt voor de lokalisatie in geval van diefstal. Een combinatie tussen deze twee geeft u het gewenste resultaat!

Succesverhaal
van CT&H Transport

"Transparant bedrijf Linqo. Zeer goede service. Perfect werkend systeem voor een scherpe prijs. Zeer zeker aan te bevelen om eens contact op te nemen met Linqo voor de diverse mogelijkheden qua GPS en ook Temperatuur controle systemen."

— Fred van CT&H Transport

Succesverhaal
van Auto Mertens

"Linqo is een fijn en betrouwbaar bedrijf om zaken mee te doen. Zeer behulpzaam en erg vriendelijk. Dit geldt voor alle medewerkers!
Ook de App is heel gebruikersvriendelijk. Ideaal voor ons verhuurbedrijf!!"

— Marchel van Auto Mertens

Succesverhaal
van Doedens Infra

"Gebruiksvriendelijke software en daarnaast deskundig, adequaat en vriendelijk personeel!"

— Ronny van Doedens Infra

Succesverhaal
van Kemp Rijopleidingen B.V.

"Linqo heeft mijn verwachtingen overtroffen! Ons oude routeregistratiesysteem hield ermee op en toen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe partij. Meteen vanaf het eerste contact voelde het goed. Ik kreeg een heldere online demonstratie en de voorwaarden waren gunstig met behalve scherpe tarieven ook veel flexibiliteit. Ook de tijd tussen bestellen en hardware inbouwen ging razendsnel. Niets anders dan lof voor deze partij en medewerkers"

— Erik van Kemp Rijopleidingen B.V.

Neem contact op

Neem contact op voor een demo en een passend advies.
Dit kan via de chat, e-mail: info@linqo.io of bel ons op 020 308 66 88

Direct persoonlijk contact met ons team via de chat, telefoon of Whatsapp Zakelijk
Technische support: reactie op dezelfde werkdag ( ma-vrij)
Offerte aanvraag: binnen 24 uur