4,9 29 reviews

Offerte aanvragen

Van GPS naar mini GPS tracker

GPS is een systeem dat navigatie over de gehele wereld mogelijk maakt. GPS staat voor Global Positioning System en werd voorheen door de Amerikanen gebruikt tijdens oorlogen. De GPS werkt door middel van satellieten die bepaalde golven uitzenden. Dit zijn radiogolven van 32 satellieten die op ruim 20.000 kilometer hoogte in hun eigen baan zich rond de aarde bevinden. De positie van deze satellieten is zodanig uitgekozen dat wij op aarde tenminste 4 satellieten hebben die onze opdrachten voor het calculeren van routes kunnen oppakken. Zo wordt de route zo precies mogelijk geregeld. De route wordt aangegeven doordat de radiogolven worden omgezet in coördinaten. Hiervoor wordt een hele moeilijke en aparte formule gebruikt. Doordat de GPS destijds alleen voor gevechtsdoeleinden werd gebruikt, was er in eerste instantie geen mogelijkheid om als particulier van dit systeem gebruik te maken. Oud president Ronald Reagan gaf pas later, in het jaar 1983, de gelegenheid om ook voor privé doeleinden gebruik te maken van GPS. Als gevolg hiervan kwamen er voor de bevolking verschillende GPS trackers in de winkels te staan. Destijds waren deze GPS trackers absurd groot, maar dankzij de technologie die zich in rap tempo ontwikkelde werden de formaten van deze trackers geleidelijk steeds kleiner. Zo komen wij aan de huidige mini GPS Tracker. Inmiddels beschikken we zelfs over mini trackers die nog kleiner zijn dan een mobiele telefoon. Ook de werking van de trackers veranderde door de jaren heen. U kunt tegenwoordig met een GPS tracker veel meer doen, omdat er door de jaren heen verschillende toepassingen zijn toegevoegd. Er is dus erg veel verandert op het gebied van GPS!

Hoe werkt een tracker?

De GPS tracker is een apparaat dat gebruikt wordt om locaties van voertuigen te bepalen. Het volgsysteem werkt door middel van een GPS netwerk en geeft met behulp van radiogolven de locatie weer van het desbetreffende voertuig. De GPS trackers zijn in vele gevallen klein en vanwege hun formaat gemakkelijk te plaatsen op auto’s, dure bezittingen, maar zelfs ook op mens en dier. Hierdoor kunt u elk moment duidelijkheid krijgen over de locatie van het voorgenoemde. Dit geeft een rustgevend gevoel, omdat u altijd weet waar uw spullen of geliefden zijn of juist waar ze naartoe gaan. Wanneer u het slachtoffer wordt van diefstal kunt u dankzij de GPS tracker snel schakelen. U kunt de politie gemakkelijk informeren over de locatie, omdat u deze kunt traceren. Dit scheelt erg veel tijd. Het behoud van uw dure spullen heeft u zelf in de hand met behulp van de mini GPS trackers.

Succesverhaal
van CT&H Transport

"Transparant bedrijf Linqo. Zeer goede service. Perfect werkend systeem voor een scherpe prijs. Zeer zeker aan te bevelen om eens contact op te nemen met Linqo voor de diverse mogelijkheden qua GPS en ook Temperatuur controle systemen."

— Fred van CT&H Transport

Succesverhaal
van Auto Mertens

"Linqo is een fijn en betrouwbaar bedrijf om zaken mee te doen. Zeer behulpzaam en erg vriendelijk. Dit geldt voor alle medewerkers!
Ook de App is heel gebruikersvriendelijk. Ideaal voor ons verhuurbedrijf!!"

— Marchel van Auto Mertens

Succesverhaal
van Doedens Infra

"Gebruiksvriendelijke software en daarnaast deskundig, adequaat en vriendelijk personeel!"

— Ronny van Doedens Infra

Succesverhaal
van Kemp Rijopleidingen B.V.

"Linqo heeft mijn verwachtingen overtroffen! Ons oude routeregistratiesysteem hield ermee op en toen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe partij. Meteen vanaf het eerste contact voelde het goed. Ik kreeg een heldere online demonstratie en de voorwaarden waren gunstig met behalve scherpe tarieven ook veel flexibiliteit. Ook de tijd tussen bestellen en hardware inbouwen ging razendsnel. Niets anders dan lof voor deze partij en medewerkers"

— Erik van Kemp Rijopleidingen B.V.

Neem contact op

Neem contact op voor een demo en een passend advies.
Dit kan via de chat, e-mail: info@linqo.io of bel ons op 020 308 66 88

Direct persoonlijk contact met ons team via de chat, telefoon of Whatsapp Zakelijk
Technische support: reactie op dezelfde werkdag ( ma-vrij)
Offerte aanvraag: binnen 24 uur