4,9 28 reviews

Vrijblijvende offerte

Alles over de GPS tracker

Met GPS tracking is het mogelijk om op elk moment voertuigen, machines, containers of ander materieel te volgen. Hiermee heb je niet alleen altijd zicht op de live locaties, je kan ook snel snel actie ondernemen wanneer een voertuig of asset is gestolen.

Hoe werkt een GPS tracker?

GPS staat voor Global Positioning System. Dit is een systeem dat bestaat sinds de jaren 70. In die tijd bracht het Amerikaanse leger meerdere satellieten in een baan rond de aarde. Zo’n GPS satelliet zend signalen uit, waarmee een GPS ontvanger een exacte locatie kan bepalen. De GPS tracker van ons voertuigvolgsysteem is verwerkt in een blackbox. Dit is, zoals de naam al aangeeft, een klein zwart apparaatje dat onzichtbaar in de auto of machine wordt geïnstalleerd. Via GPS worden vervolgens niet alleen de live locaties, maar ook snelheden en andere data geregistreerd.

Wat is het voordeel van een GPS tracker?

Een GPS tracker levert veel waardevolle informatie op over je voertuigen en ander materieel. Met deze data behoud je het overzicht over je zakelijke bezittingen en kan je jouw wagenpark efficiënter maken. Ook vergroot je met een track & trace systeem de veiligheid, omdat je altijd het zicht hebt en voertuigen en assets met een tracker op afstand geblokkeerd kunnen worden.

Andere voordelen van een voertuigvolgsysteem zijn:

  • Inzicht krijgen in de gereden routes
  • Controle houden over de werkpauzes
  • Inzicht krijgen in het brandstofverbruik
  • Inzicht krijgen in de rijsnelheid
  • Automatische rittenregistratie
  • Data zijn geschikt als bewijsvoering

Data altijd inzichtelijk op de Linqo app

Alle data die via de blackbox wordt verzameld is inzichtelijk via onze gebruiksvriendelijke app. Zo heb je altijd en overal inzicht in en overzicht over je wagenpark. Uiteraard is de app voorzien van een realtime kaart, zodat je in één oogopslag ziet waar al je voertuigen en assets zich bevinden. In de Linqo app kan je deze assets en voertuigen onderverdelen in groepen en subgroepen. Zo zie je als gebruiker snel datgene wat noodzakelijk is. Met de verkregen informatie kan je vervolgens een efficiëntere planning maken, personeel slimmer inzetten en je wagenpark beter indelen.

Bespaar tijd en kosten met een GPS tracker

Dankzij een GPS tracker worden ritten, afstanden en rij-en rusttijden automatisch bijgehouden. Dit bespaart een hoop tijd, die je anders kwijt zou zijn aan deze administratieve noodzakelijkheden. Omdat alle data nauwkeurig bijgehouden wordt en altijd actueel is, hoef je je bovendien geen zorgen te maken over boetes. Personeel kan je namelijk op tijd aanspreken op eventueel ongewenst rijgedrag en de rittenregistratie is altijd volgens de richtlijnen van de Belastingdienst.

Meer weten over onze GPS tracker?

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons GPS tracking systeem? Dan kan je vrijblijvend een demo aanvragen. Hiermee zie je direct welke voordelen onze GPS tracker voor jouw bedrijf en wagenpark kan opleveren. Neem voor een demo of verdere vragen gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Meer weten?

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in een gratis demo inclusief advies op maat? Neem dan contact op.