Kennisbank

GPSSIM

GPS en sim kaart

Een tracker heeft minimaal een GPS ontvanger nodig om satelliet signalen om te zetten in coördinaten. Maar zonder een ingebouwde SIM kaart is er geen mogelijkheid om deze coördinaten op afstand op te vangen en te verwerken. Daarom zit er in een tracking device altijd een SIM-kaart.
De SIM-kaart is gekoppeld aan een IMEI nummer, via de databundel die aan dit nummer is gekoppeld, worden de signalen naar een server gezonden en verwerkt tot bruikbare data. Via de tracking-portal kunnen deze gegevens op een klantvriendelijke manier aan de gebruiker worden getoond.

Zo wordt er iedere 30 seconden een ping verzonden vanaf het tracking device naar de server. De software op deze server “tekent” vervolgens de weg op de kaart van A naar B.

Voor de SIM kaart en gebruik van het tracking-portaal is een abonnement nodig. Deze kosten dekken het gebruik van de databundel. Er worden achteraf geen kosten in rekening gebracht.

Bent u bereid om meteen voor één of meerdere jaren ineens te betalen, dan kan de korting op het abonnement oplopen tot wel 30%. Bij verkoop of afvoer van het voertuig kunt u de tracker gewoon overzetten op een ander voertuig.

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content