4,9 29 reviews

Offerte aanvragen

Waarom u geen kilometerregistratie in Excel moet bijhouden

Rijd u alleen zakelijke ritten in de auto van de zaak? Dan is het erg belangrijk om de kilometerregistratie goed bij te houden. Dit kan u namelijk voordeel opleveren bij de Belastingdienst. U kunt namelijk voorkomen dat u bijtelling moet betalen, maar daarvoor moet u wel in aanmerking komen. De Belastingdienst wil namelijk weten of u minder dan 500 privékilometers per jaar hebt gereden. Maar hoe houd u dit precies bij en waarom moet dit juist niet in Excel? Wij vertellen het in dit blog!

Wat moet u bijhouden?

De kilometerregistratie bijhouden moet erg precies gebeuren. Er moet namelijk per rit veel informatie genoteerd worden, zoals de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, de plaats van vertrek en de eindbestemming, de gereden route en eventuele afwijkingen voor privédoeleinden. Ook moet er bekend zijn of de rit privé of zakelijk was. Het is belangrijk om de juiste informatie aan te leveren, want anders kan er een fikse boete uitgedeeld worden. U kunt dit natuurlijk op papier of via Excel bijhouden, maar dit kost veel tijd en de kans op fouten is erg groot. Hierdoor bestaat het risico dat de rittenregistratie niet juist is, wij raden dit dan ook af.

Geen gebruik maken van Excel

Er zitten een aantal nadelen aan het gebruik van Excel voor uw rittenregistratie, zoals de mogelijkheden op fouten met formules en dergelijke. Daarnaast is het alsnog handmatig werk, waardoor het ook veel tijd kost om dit op de juiste manier bij te houden. Ook staat Excel niet in de Cloud, dus er is een kans dat het niet goed opgeslagen wordt en het hele bestand weg is. Wanneer het in de Cloud staat, kunt u er op elke locatie ook weer bijkomen. Een uitzondering op de regel is natuurlijk Google Spreadsheets.

Waar moet u wel gebruik van maken?

Maar als Excel niet wordt aangeraden, wat dan wel? U kunt gebruik maken van de Linqo app, wat zorgt voor een automatische rittenregistratie. Op deze manier kunnen er geen fouten gemaakt worden en weet u zeker dat de kilometerregistratie goed bijgehouden wordt. De gegevens hoeven niet meer handmatig ingegeven te worden, waardoor u veel tijd gaat besparen.

Vragen? Neem nu contact op!

Wilt u meer weten over de automatische rittenregistratie met de app van Linqo? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen u namelijk graag meer over alle mogelijkheden van de app! Wij zijn telefonisch te bereiken of stuur een mail.