Case studies

Linqo werkt

“Waar zijn mijn chauffeurs?!” (Marko Noah, verantwoordelijk voor het wagenpark en de verzendingsafdeling van IMS GmbH Industrie – Systeembouw – Service)

IMS GmbH is een traditioneel bedrijf dat al meer dan 20 jaar actief is in de logistieke en montage-industrie in het districtBörde in de deelstaat Saksen-Anhalt. Tot de belangrijkste taken van IMS GmbH behoren de afscherming van het verkeer van bouwplaatsen op autosnelwegen met mobiele beton- en stalen liggers, evenals de organisatie van zware transporten en de levering van bouw- en werkmachines. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid arsenaal aan hef-, laad- en transporttechnieken, waardoor het flexibel kan inspelen op de wensen van de klant en de juiste technische apparatuur kan inzetten.

De afzonderlijke letters van IMS GmbH staan voor de leidende principes van het bedrijf: I: Intelligent, M: Mobiel en S: Sterk.

Een overzicht van de opdrachten en servicewerkzaamheden is te vinden op: http://www.ims-ndl.de/leistungen

Mr. Noah in een telefonisch interview over het Linqo systeem: 

Sinds juni 2019 gebruiken we het Linqo-systeem in 29 van onze voertuigen, waaronder “vrachtwagens, auto’s, bouw- en werkmachines”. IMS GmbH is voornamelijk actief op het gebied van wegenonderhoud binnen Duitsland en in de aangrenzende gebieden van Europa.  Dit betekent dat snelwegen en bouwplaatsen worden beveiligd door middel van betonelementen en stalen wanden. “We zetten de bouwplaatsen op de snelwegen op en beveiligen alles.” Het merendeel van de klanten zijn openbare instanties, waaronder “Zeppelin Rental GmbH in Berlijn, BSG (Brandenburgische Stadterneuerungsgesellschaft) en AVS. In de winter neemt IMS GmbH ook expeditieorders aan. 

De heer Noah fungeert als contactpersoon voor de chauffeurs. Hij is op elk moment beschikbaar, 24 uren per dag en 7 dagen per week. Daarom gebruikt hij het Linqo-systeem evenzeer via de computer als via de APP. “Ik ben de contactpersoon voor de chauffeurs, zelfs in de vier weekends.” De heer Noah gebruikt de volgende systeemfuncties het meest: “De tachograaf en vrachtwagenuitlezing en de meldingsservice voor onderhoudswerkzaamheden, zoals TÜV”. Realtime locatiebepaling is ook een dagelijks terugkerende taak. “Waar zijn mijn chauffeurs?” Volgens de heer Noah zijn tijdbesparing en een effectievere organisatie belangrijke voordelen van het Linqo systeem. “Op die manier kan ik beter plannen.” Ook de rijtijden kunnen worden bekeken en bewaakt in het overzichtelijke display. “Dat is eigenlijk zeer goed!” Wat de kosten betreft, zegt Mr. Noah: “Het is geweldig als je waar voor je geld krijgt!”Voorheen maakte IMS GmbH gebruik van een “ander volgsysteem”. Hierover was IMS GmbH ontevreden, “de dienstverlening was slecht en de opvolging traag. LINQO WERKT!” 

De heer Donders stelde persoonlijk het Linqo-systeem voor ter plaatse en de heer Noah was zeer positief over de ondersteuning: “De heer Donders is altijd aanspreekbaar in geval van problemen en in 90% van de gevallen is het verholpen”. Over de installatie en de instelling van het systeem zegt hij gewoonweg: “top!”

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content