Case studies

Linqo: eenvoudig, snel en goedkoop!

“Het Linqo-systeem is te allen tijde toegankelijk en eenvoudig te bedienen dankzij de multimediale gebruiksmogelijkheden” (Manfred Baer, directeur van HMZ Transporte und Kurier GmbH).

HMZ Transporte und Kurier GmbH is een in Nedersaksen gevestigd dienstverlenings- en logistiek bedrijf in het industrieterrein Groß Ippener. Tot de belangrijkste taken van de onderneming behoren opslag, diverse logistieke diensten en transporten, alsmede “de toelevering van onderdelen voor de auto- en landbouwmachine-industrie” Het aanbod van HMZ Transporte und Kurier GmbH beperkt zich niet tot de “24 uursservice in heel Duitsland”, er zijn ook contactpunten in Nederland en België.Neem hier een kijkje voor ons diensten- en transportaanbod: http://www.hmz-transporte.de/dienstleistungen.html

Dhr. Baer in een telefonisch interview over het Linqo systeem: 

Wij zijn sinds begin juni 2019 klant bij Linqo. “In totaal zijn 105 van onze voertuigen (vrachtwagens en bestelwagens) uitgerust met het GPS locatiebepalings- of snelheidsmetersysteem”. 

Naast het leveren van auto-onderdelen voor een grote autohandelaar, is HMZ Transport und Kurier GmbH ook betrokken bij de dagelijkse transportwerkzaamheden op de luchthaven van Keulen / Bonn met een vrachtwagen en zeven bestelwagens.

De meest voorkomende gebruiksmogelijkheden voor Mr. Baer zijn: “Locatiebepaling, snelheden registreren en dagelijkse routing van de voertuigen.” De multimediatoepassing (via PC, APP) maakt het mogelijk om op elk moment toegang te krijgen tot het systeem. De heer Baer gebruikt het “overdag op kantoor via de PC en ’s nachts via de gsm of tablet”. 
Het Linqo-systeem biedt in vele opzichten voordelen. De heer Baer noemt als grootste toegevoegde waarden: “de uitstekende prijs-prestatieverhouding, het bedieningsgemak en de systeemnauwkeurigheid.” Verdere voordelen zijn de uitlezing van het bestuur- en datageheugen in realtime: “gegevenssynchronisatie in slechts luttele seconden” evenals de “verlening van toegang aan gasten”.  

De mogelijkheid om als beheerder de gebruiksrechten of de gasttoegang tot het Linqo-systeem in te stellen wordt door klanten zeer positief ontvangen.  Zo kan onze autoleverancier de levering van onderdelen zelf meevolgen. “Waar is de bestuurder, waar bevindt het voertuig zich? Wanneer komen de onderdelen?” Dit resulteert in tijdwinst en meer ontspannen chauffeurs, dispatchers en management. “Geen onnodige telefoontjes tussen klanten, dispatchers, chauffeurs en omgekeerd.”

Zodra de bestuurder het voertuig start, start de gegevensdownload. Daarna gaat alles automatisch – zelfs na een onderbreking – en zonder foutmeldingen. “Geen onderbrekingen bij het downloaden, bijvoorbeeld wanneer men stopt om te tanken.” 

Zelfs met slechts “een bedrijfskaart” en een groot aantal voertuigen kan het datageheugen zonder gebruiksbeperkingen vlot worden uitgelezen! Voorheen gebruikte HMZ een ander GPS-locatiebepalingssysteem voor zijn voertuigen. Tijdens de omschakeling werd een uitgebreid en grondig onderzoek uitgevoerd: “Alle toeleveranciers werden gecontroleerd en er werden proef- en testruns gestart”. Vergeleken met de concurrentie was “Linqo de enige aanbieder die verschillende apparaten had om te testen” en kon ik “alles uittesten”.

Tijdens de uitvoering waren er “speciale verzoeken mogelijk”. Het overleg met de heer Donders nam drie maanden in beslag. Zelfs vandaag de dag, als er technische problemen zijn, “vindt men ondersteuning in Berlijn.” Het probleem wordt onmiddellijk opgelost en slechts in luttele “minuten” wordt het defect verholpen, “zo gezegd, zo gedaan!”

Ook op het gebied van gegevensbescherming loopt Linqo voor op de concurrentie. De bedrijfskaart blijft bij de klant. Dit betekent: “dat de gegevens op de computer bij HMZ worden bewaard en niet bij de toeleverancier”. Meestal is het andersom. Wanneer de bedrijfskaart buiten gebruik is, kunnen er geen gegevens meer worden verzameld, door niemand!” Tot slot zegt de heer Baer over het Linqo-systeem: “Gebruiksvriendelijk, snel en goedkoop!”

to top button

Click on the button to load the content from Livechat.

Load content